Ančevskis sagādājis Kemlerei labu peļņu

© Mārtiņš Zilgalvis, f64

TV3 šova «Dejo ar zvaigzni 3» uzvarētāji aktieris Ainārs Ančevskis un dejotāja Ieva Kemlere dažas minūtes pēc noiešanas no deju laukuma »VZ« atzina, ka uz uzvaru neesot cerējuši un par negaidīto veiksmi esot šokā.

Tikmēr šova veidotāji norādīja – tieši šā pāra uzvara esot prognozēta jau no paša sākuma. Šovs vismaz dejotājiem ļāva itin labi arī nopelnīt.

Dejotājiem samaksā aploksnē

Šova «Dejo ar zvaigzni 3» noslēguma banketā tika izklīdinātas baumas par to, kurām zvaigznēm un cik tika maksāts par piedalīšanos deju šovā. Kā novēroja »VZ«, šova veidotāji dalībniekiem tiešām pasniedza mazas aploksnītes, taču tās apmaiņā pret parakstu saņēma tikai dejotāji. Pēc »VZ« iegūtās informācijas, samaksāts tika pilnīgi visiem dejotājiem – par katru nedēļu, kurā viņiem sevis izskoloto zvaigzni izdevās noturēt šovā, katra konts tika papildināts par 60 latiem.

Kā noskaidroja »VZ«, šī dejotājiem izsniegtā naudas summa esot par desmit latiem lielāka nekā iepriekšējā šovā, kad katrs dejotājs par savai zvaigznei sniegtajām deju privātstundām pretī saņēmis 50 latu nedēļā. Atšķirībā no deju šovu dzimtenes Amerikas, kur par piedalīšanos tiek maksāts arī zvaigznēm, Latvijas slavenības to dara par brīvu.

Pelnošākie – Didžus un Meržejevskis

Ar savu apķērību un šarmu Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis ir palīdzējis nopelnīt savai deju skolotājai Ievai Kemlerei 540 latu (plus vēl par uzvaru šovā iegūto summu), jo viņš noturējās šovā maksimālo laiku – deviņas nedēļas. Starp citu, no aptuveni tikpat lielas summas aktierim nāktos šķirties arī gadījumā, ja viņš izvēlētos apgūt dejotprasmi relatīvi intensīvās privātstundās – deviņu nedēļu garumā dejošanai veltot stundu trīs reizes nedēļā.

Tikpat lielu summu saviem deju skolotājiem palīdzējušas nopelnīt vēl divas šova zvaigznes – Rolands Meržejevskis (viņa deju partnere – Elīza Ancāne) un TV raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāja Santa Didžus (Māris Pūce). Pārējie dejotāji savās aploksnēs atrada proporcionāli mazākas summas: dejotājs Aleksandrs Aļošins par stilistes Danas Dombrovskas skološanu – 480 latu, Gatis Sevels par aktrises Karīnas Tatarinovas apmācību – 420 latu, Marina Martinova par bundzinieka Gundara Lintiņa mokām – 240 latu, Rihards Mailītis par dziedātājas Ellas jeb Elīnas Fūrmanes dresēšanu – 240 latu un Darja Burova par spēkavīra Aivara Visocka trenēšanu – 180 latu. Jāuzsver, ka šie ir tikai »VZ« aprēķini, kas balstīti uz neoficiāli gūto informāciju.

Labāks par Teterovski

Šova «Dejo ar zvaigzni 3» uzvarētājs, seriāla «UngunsGrēks» Alekša lomas atveidotājs Ainārs Ančevskis gan bijis pārliecināts, ka uzvaras laurus plūks no tautas izvēlētais dejotājs Rolands Meržejevskis. «Kad sākās publiskais balsojums, pēkšņi parādījās kaut kāds neizskaidrojams drebežē un... jau mirkli vēlāk es izdzirdēju, ka šova uzvarētāji esam mēs ar Ievu,» sarunā ar »VZ« aktieris atminas pēdējos mirkļus pirms uzvaras. Tikmēr dejotāja Ieva Kemlere savu šova partneri nebeidz slavēt: «Ainārs ir labākais deju skolnieks, kāds visās trijās šova sezonās ir nonācis manās rokās!»

Jāatgādina, ka pirmajā šova «Dejo ar zvaigzni» sezonā Kemleres deju skolnieka ādā iejutās omulīgais uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs, kas šovā noturējās piecas nedēļas. Savukārt šovā «Dejo ar zvaigzni 2» dejotājas rokās nonāca viens no iekārojamākajiem Latvijas vecpuišiem, diriģents Ints Teterovskis, kas šovā noturējās sešas nedēļas. Pārī ar Ančevski dejotāja noturējās šovā maksimālo laiku – deviņas nedēļas, savā īpašumā iegūstot gana pieklājīgu naudas balvu – aptuveni 2500 latu (pirms nodokļu nomaksas). «Balvā saņemtos 7000 eiro kristīgi sadalīsim ar Ievu uz pusēm,» skaidro Ančevskis.

Arī trešo reizi uzvar vīrietis

«Jau tad, kad šo pāri vēl tikai likām kopā, mums bija aizdomas – tieši viņi varētu būt vieni no potenciālajiem uzvarētājiem,» sarunā ar »VZ« atklāj deju šova mākslinieciskais vadītājs Valērijs Mironovs. «Atceros, ka Agita [Mironova] padejoja ar Aināru un atzina, ka viņā esot ļoti labs potenciāls. Lai gan līdzšinējā pieredze dejošanā Aināram aprobežojās vien ar deju stundām bērnudārzā, šovā viņš ļoti labi attīstījās. Uzskatu, ka skatītāji balsoja nevis par saviem draugiem, bet labām dejām. Ja pāris slikti nodejoja, skatītāji viņu momentā izsūtīja ārā. Tie, kas dejoja viduvēji, visu šova laiku tā arī atradās kaut kur pa vidu. Taču tie, kas dejoja tiešām labi, Ainārs un Ieva to skaitā, stabili turējās ja ne pirmajā, tad otrajā vai sliktākajā gadījumā trešajā vietā. Tādēļ savā ziņā es – jā, gaidīju viņu uzvaru,» atzīst Mironovs.

Dejotājs norāda, ka Latvijā palēnām realizējies tas, kas pasaules deju šovos notiekot jau gadiem ilgi – uzvarētāju laurus plūcot vīriešu dzimtes dejojošās zvaigznes. «Pirmajā sezonā tas bija dziedātājs Lauris Reiniks, otrajā – spēkavīrs Raivis Vidzis un nu aktieris Ainārs Ančevskis,» raiti uzskaita Mironovs. «Tā nav nejaušība! Mēs ar Agitu to izskaidrojam šādi – skatītāji sievietēm neko nepiedod. Trenēta un netrenēta sieviete izskatās atšķirīgi, tādēļ otrā sava izskata dēļ vienmēr saņems pārmetumus. Tā vienkārši ir iekārtots, ka sievietei ir jābūt perfektai. Tikmēr vīrietim pietiek būt vienkārši šarmantam. Vīrietis dejā ir mugurkauls, kamēr sieviete – dejas skaistums. Ja dejotāja ir trenēta, viņa vienlaikus kļūst arī par dejas mugurkaulu, tādēļ patiesībā šā šova uzvarētāja ir Ieva,» tā Mironovs.

Sievietes ideāls

«Es zināju, ka uzvarēs Ančevskis!» dejotāju banketā viesnīcā «Baltvilla» sarunā ar »VZ« atklāj viens no regulārākajiem šova klātienes skatītājiem, frizieris Pērs Bogomazovs. «Viņš vienkārši ir vidējās latviešu sievietes ideālais vīrietis. Tāds gaišais un pozitīvais tēls – tāpat kā Renārs Kaupers. Meržejevskis tādā ziņā ir par jaunu, turklāt viņš ir arī par daudz seksīgs. Turpretī Ančevskis ir tāds mazliet viltīgs un bišķiņ afērists – vīrietis, kas var tevi pavilkt uz lieliem nedarbiem. Un ko gan vairāk vidējai latviešu sievietei vajag?!» smaidot retoriski jautā Pērs.

«Lielu lomu, manuprāt, nospēlēja arī tas, ka Ančevskim ir ļoti augstas aktieriskās dotības, kuras viņš lieliski prot pielietot arī tīri ikdienišķās situācijās,» savas domas »VZ« uztic stiliste Dana Dombrovska. «Viņš paņem cilvēkus ar savu iekšējo brīvību, vieglumu un humoru – vai tas ir patiess vai nospēlēts, manuprāt, vairs nav tik svarīgi. Daudzi cilvēki šajā laikā ir baigi «sagruzījušies», attiecīgi viņus uzrunā tieši tādi cilvēki, kāds ir Ainārs – kas visu māk uztvert tā baigi vienkārši,» tā Dombrovska.

Svarīgākais