Šova "Dejo ar zvaigzni" notikumus diriģē lietuviešu miljonārs

© Vakara ziņas

TV3 šova «Dejo ar zvaigzni 3» producents Justins Milušausks ir vairākus miljonus vērtas luksusa lidmašīnas īpašnieks, Lietuvā kļuvis skandalozs, pateicoties romānam ar 13 gadus par sevi jaunāko Justinu Ragauskaiti, kurai speciāli izveidojis šovu «Eņģeļi». Tieši viņš uzskatāms par galveno visās peripetijās, kas valda ap «Dejo ar zvaigzni».

Aizvadītajās brīvdienās šova «Dejo ar zvaigzni» aizkulisēs visus sagaidīja Latvijas šovu vēsturē neierasta lieta – dalībniekus ieskāva vairāki «vīri melnā» ar pistolēm, stekiem un rokudzelžiem pie sāniem. «Tāda ir šova producenta vēlēšanās,» informēja TV3 sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zandersone. Lai gan lietuviešu producents Justins Milušausks norādīja, ka apsargi rūpējas par šova dalībnieku komfortu, šova kuluāros klīst runas, ka viņu pienākumos ietilpstot vērsties pret ikvienu, kas aizkulisēs mēģinās atkārtot kaut ko līdzīgu «Dejo ar zvaigzni» «krusttēva» Valērija Mironova izdarībām.

Sievas radīta morālā trauma

Kā noskaidroja »VZ«, bruņotu puišu iesaistīšana konfliktsituācijās, kas ik svētdienu uzvirmo arī šova «Dejo ar zvaigzni» aizkulisēs, producentam ir ierasta lieta. Lietuvas prese vēsta, ka bez policijas iejaukšanās neesot iztikusi pat Milušauska un viņa sievas Justes šķiršanās, kuras laikā nu jau bijusī sieva viņam uzbrukusi ar nazi. «Producents Justins Milušausks Lietuvā ir gana populārs, lielā mērā – pateicoties savam kaislīgajam darba romānam ar vietējo šovu aizkulišu darbinieci Justinu Ragauskaiti, kas veiksmīgi izturēja atlasi viņa producētajā šovā «Eņģeļi», iegūstot darbu sabiedriskajā televīzijā. Par to paši lietuvieši raksta: eņģeļa karjera caur gultu,» sarunā ar »VZ« atklāj kāds lietuviešu uzņēmējs.

Pārvietojas ar lidmašīnu

Dažādu Lietuvas un Latvijas televīzijas šovu producēšana ir tikai viena Milušauska darbības joma. Latvijas dejojošo zvaigžņu «maizestēvs» ir arī aviokompānijas «Piper Meridian» līdzīpašnieks un luksusa lidojumu kluba «Just.Fly» vadītājs. To, cik daudz viņš šajā biznesā nopelna, Milušausks neatklāj, vien atzīmē, ka gaisa taksometru pakalpojumu izmantošana kļūstot aizvien populārāka. ««Just.Fly» lidojumus izmanto gan bagāti uzņēmēji, kas darba darīšanās lido, minimums, divreiz mēnesī, gan arī vienkārši slaveni cilvēki, kas vēlas pasargāt savus mazuļus no stresa, kāds bieži valda lielajās lidmašīnās,» informē producents.

«Televīzijas ērglis iegādājies vairāk nekā piecus miljonus litu vērtu luksusa gaisa kuģi,» vēsta nepilnus divus gadus veci virsraksti Lietuvas presē. «Tas ir kā neliels «Boeing», ar kuru es varu nokļūt visur, kur vien vēlos. Galvenais, ka tas ir droši, ātri, privāti un ērti,» šo pirkumu komentē producents, kas lidmašīnu izmantojis arī kā pārvietošanās līdzekli starp Latviju un Lietuvu. «Mana lidmašīna nav liela, turklāt tā domāta tikai tuviem pārlidojumiem. Visbiežāk es lidoju uz Tallinu, Rīgu vai Prāgu. Kāpēc to daru? Atbilde ir vienkārša – ekonomējot laiku, jo ar lidmašīnu tās ir tikai 60 minūtes. Turklāt starp mākoņiem man parasti rodas visradošākās idejas,» informē Milušausks, kas savu privāto lidmašīnu pilotē pats.

Šovs paliek bez režisora

Starp citu, lidmašīnas parādās arī vairākos Milušauska producētajos šovos Lietuvā. Piemēram, ar lidmašīnu tieši no debesīm nolaižas «eņģeļi» trīs lietuviešu šova «Eņģeļi» meiteņu izskatā, lai dotos risināt dažādas TV skatītāju problēmas. Kas zina, varbūt arī Latvijas dejojošās zvaigznes uz kādu raidījumu ieradīsies tieši no debesīm – lietuviešu producenta vadītajā lidmašīnā?

Šāda varbūtība nav nemaz tik nereāla. Kopš deju šovam vairs nav sava režisora (pieredzes bagāto Ditu Torsteri pēc otrā raidījuma palūdza aiziet, savukārt gados jaunā un salīdzinoši nepieredzējusī Gunita Groša «izvilka» vien divus raidījumus, pēc kuriem viņu piemeklēja Torsteres liktenis), «Dejo ar zvaigzni» režisora pienākumus nu nākas uzņemties pašam šova producentam.

Iemīlas darbavietā

«Mīlas romānam, kas starp televīzijas producentu Milušausku un psiholoģijas studenti Justinu Ragauskaiti sākās vairāk nekā pirms gada, nu pārskrējis pāri melns kaķis,» par latviešu deju šova producentu vēsta pēdējie raksti Lietuvas presē. «Mēs viens otru neprātīgi mīlējām, taču mīlestībai ir savas robežas,» saka 13 gadus par producentu jaunākā Ragauskaite. «Tā bija ļoti saulaina svētdiena. Mēs devāmies kopīgās vakariņās, no kurām atgriežoties mājās viņš ieraudzīja – manu mantu tur vairs nav,» abu šķiršanos aizvadītā gada nogalē atceras Justina. Uz jautājumu, vai Milušausks pēc šķiršanās no mīļākās ir atgriezies pie savas sievas, lietuviešu producents lakoniski atbild: «Nē, šobrīd esmu brīvs vīrietis.»

Interesanti, ka ar Milušausku meitene iepazinusies, strādājot viņa producēto televīzijas šovu aizkulisēs – vidē, kas daudz neatšķiras no latviešu «Dejo ar zvaigzni» aizkulisēm. «Neesmu ar Justinu Milušausku kopā tikai naudas un popularitātes dēļ,» Ragauskaite noliedz baumas, kas Lietuvā uzvirmoja pēc viņas parādīšanās Milušauska producētajā šovā «Eņģeļi». Lietuvieši gan mēļoja, ka producents šo šovu izveidojis speciāli savai mīļākajai. «Runas par to, ka esmu nonākusi televīzijā tikai tāpēc, ka guļu ar šova producentu, ir muļķīgas,» uzsver Ragauskaite.

Par spīti sabiedrības nosodījumam, divu bērnu tēvs Milušausks vairāk nekā gadu dažādos pasākumos turpināja parādīties, apskāvis «eņģeli» Justinu. Pēc abu šķiršanās šovam «Eņģeļi», kā arī Milušauska mīļākās karjerai televīzijā tika pielikts punkts.

Svarīgākais