Skrastiņš sacer banketa tostu Dzelzītim

Ironizējot par pēdējā laika kino modes kliedzienu – 3D kino, 5. februārī Dailes teātra lugas "Gaisa grābekļi" pirmizrādē skatītājiem tika izdalītas no papīra salipinātas brilles. Ne mazāk jautrs kā pati komēdija bija arī bankets pēc izrādes.

Tāpat kā lugā, arī banketā galveno lomu uzņēmās aktieris Lauris Dzelzītis, un viņa uzruna klātesošajiem ir pelnījusi, lai to citētu pilnībā.

"Es gribētu pacelt glāzes par pirmo vispasaules pirmizrādi 3D," turot rokās līdz malām pilnu vīna glāzi, svinīgā balsī paziņoja Dzelzītis. "Pirmām kārtām man ir liels prieks par sevi, jo pirmo reizi manā radošajā darbībā šajā teātrī ir realizējusies viena no manām idejām – 3D. Man ir liels gods būt kopā ar saviem laikabiedriem šajā laikmetā, kad notiek šis lielais notikums. Mēs tiekam ierakstīti vēsturē ar zelta burtiem," teatrāli uzsvēra Dzelzītis. Aktieris, kā izrādās, ir gan idejas autors 3D brillēm, kas visiem teātra apmeklētājiem tiek izdalītas pirms izrādes, gan arī iniciators lidojuma sākumā ierasto drošības instrukciju oriģinālai integrēšanai teātra vidē. Dzelzītis norādīja, ka izrādē "Gaisa grābekļi" esot realizēta labi ja simtā daļa no idejām, kas viņam esot. "Nāciet vēl, un nākamajās izrādēs jūs ieraudzīsiet nākamo porciju. Mums viss ir sagatavots apmēram vēl uz divām sezonām. Idejas ir. Viss notiek. Čaļi darbnīcās jau strādā," informēja aktieris. "Pasaki arī par Kameronu (3D filmas "Avatars" režisors Džeimss Kamerons – aut.)," aktierim skaļi priekšā čukstēja Artūrs Skrastiņš. "Jā, arī Kamerons nu grib mūs pārspļaut un sper nākamo soli, taču... "Avatars" var iet gulēt!" uzvaroši paziņoja Dzelzītis, kas no vīna bija pārgājis jau pie šņabja. "Šo runu Dzelzītim biju uzrakstījis es – viņš diezgan labi to arī interpretēja," treknu punktu uz i uzlika aktieris Artūrs Skrastiņš. "Vārdu sakot – tagad mēs gaidām atbildes gājienu no Kamerona," norādīja aktieris.

Svarīgākais