Teterovskis no diriģenta kļūst par aktieri

© F64

Viens no skarbākajiem TV šova «Koru kari» žūrijas pārstāvjiem Ints Teterovskis piekritis jaunam izaicinājumam – kāpt uz teātra skatuves, lai mēģinātu nospēlēt kādas pagaidām vēl mazā slepenībā turētas izrādes galveno lomu.

Laika maz, pienākumu daudz

«Jā, esmu piekritis iejusties aktiera ampluā – šobrīd notiek izrādes mēģinājumu grafiku saskaņošana,» »VZ« apstiprina jauniešu kora «Balsis» diriģents Ints Teterovskis. «Ļoti vēlos šajā lugā spēlēt, taču, tā kā esmu gana noslogots, diezgan grūti atrast brīvo laiku mēģinājumiem,» informē diriģents, kuram februārī jāvada divas nedēļas ilgas meistarklases ārpus Latvijas.

Līdz izrādes pirmizrādei, kas plānota 25. martā, gan ir vēl gandrīz divi mēneši. «Man jau liekas, ka Ints nepārdomās,» »VZ« optimistiski vēsta dramaturgs Kārlis Anitens, kas arī «vainojams» Teterovska negaidītajā pārtapšanā par aktieri. «Mums ar Intu vairākkārt sanāca tikties «Koru karu» žūrijā, kur arī es viņu noskatīju – redzēju, ka viņš ir pietiekami artistisks un labi spētu iejusties aktiera ādā,» stāsta Anitens.

Spēlēs ģitāru un dziedās

Dramaturgs Anitens izrādē spēlēs arī pats, taču vienlaikus palīdzējis arī pulcināt visus topošās lugas aktierus. «Diskutējot par izrādes materiālu ar lugas režisori Baibu Rožkalni, abi nospriedām, ka viena no lomām ir kā radīta Teterovskim. Viņam piešķirtā loma ir ļoti muzikāla – Intam būs gan jāuzdzied, gan arī jāspēlē ģitāra,» informē Anitens.

Uz »VZ« jautājumu, vai tad diriģents vispār māk spēlēt ģitāru, pats Teterovskis apņēmības pilns atbild: «Pagaidām vēl nemāku, taču es to iemācīšos!» Anitens piebilst: «Domāju, ka viņam mūsu kompānija šķiet pietiekami interesanta, lai tajā paliktu. Jo īpaši tāpēc, ka «Austrumu robeža» ir teātris, kas neuzliek par obligātu pienākumu to, lai tajā pilnīgi visi būtu akadēmiski aktieri. Turklāt mēs pietiekami ilgi mēģināsim, lai beigās viss neizskatītos pēc diletantisma.»

Duļevska izzīlē nākotni

«Pavisam kopā esam seši cilvēki un šonedēļ sākām jau pirmos mēģinājumus,» par topošo izrādi stāsta dramaturgs. «Tādi īstie aktieri mums ir divi – Aivars Siliņš un Anna Šteina. Tad ir dramaturģe Lelde Stumbre, kas šo lugu ir arī sarakstījusi, un es. Un tad vēl ir Jana Duļevska un Ints. Lugas pagaidu nosaukums ir «Plīvurītis ar punktiņiem». Izrāde stāsta par kādu māti, kurai ir 36–37 gadus vecs dēls, kura ādā tad nu arī mēģinās iejusties Teterovskis. Šis dēls joprojām dzīvo pie savas mātes. Tēva ģimenē nav, savukārt dēls ir tāds, kas neko tādu īsti nopietnu nedara – šad tad kaut ko paspēlē, kaut kur padzied. Mātes karstākā vēlme ir, lai dēls beidzot uzsāktu pats savu dzīvi, taču dēla māte nevis uzsāk meklēt savai atvasei brūti, bet gan pati sāk dzīvot kopā ar vīrieti – lai šādā veidā piespiestu dēlu doties no viņas prom.»

Anitens pats izrādē iejūtas Teterovska labākā bērnības drauga ādā. Uz »VZ« jautājumu, kā izrādē nokļuvusi dažādu joku raidījumu varone Jana Duļevska, dramaturgs smejoties atbild: «Ar Janu mēs absolūti nejauši satikāmies uz ielas, un es ieminējos, ka top šāda izrāde un tajā ir viena baigi foršā loma, kas būtu kā radīta viņi. Un viņa piekrita spēlēt! Jana izrādē iejūtas zīlnieces ampluā, kas liekas ļoti interesanta un saistoša manis atveidotajam tēlam, attiecīgi... Nu, man vienkārši gribējās, lai šajā lomā būtu viņa!»