Latvijā atkal populāri kļūst ekstrasensi

Sižetu sērija «Ekstrasensi» telekompānijas LNT raidījumā «Tautas balss» ir kļuvis par vietējo grāvēju: vairāk nekā 245 000 cilvēku to skatās kā kaut ko vidēju starp cirku un īstiem brīnumiem.

Viens no septiņiem «Ekstrasensu» finālistiem Ivo Puriņš apgalvo, ka katrs no mums varot attīstīt savas ekstrasensorās spējas.

Aizsietām acīm atrod Dainu skapi

Līdz šim visskatītākā bijusi sērija, kurā astrologs Ivo Puriņš ar aizsietām acīm tiek nogādāts Zinātņu akadēmijā. Aiz aizslēgtām durvīm bija jānosaka, ka tur atrodas Dainu skapis. Kaut ko pie sevis murminot, šis meža vecim līdzīgais vīrietis, iztēlē skaitļojot un izteiksmīgi žestikulējot, par pārsteigumu visiem atrisināja šo sarežģīto uzdevumu. Ar nākamo pārbaudījumu – atklāt, kura ir «Latvijas princešu» šova dalībnieces Simonas Kubasovas māsa, negāja vis tik gludi. To atceroties, Ivo smaida, piebilstot, ka viņš šovā sevi pieteicis kā astrologs un uzdevumus risina, pamatojoties vispirms uz zināšanām. Tālab pašlaik, kad jau jārisina reāli gadījumi, kur iespējams izmantot arī papildinformāciju, Ivo jūtas savā elementā.

Šovs kā lielā iespēja

Ivo Puriņš, iespējams, daudziem jau iepriekš bijis pazīstams kā praktizējošs astrologs, kurš šajā jomā uzsver piederību tolteku tradīcijai, kas nozīmē balstīšanos uz seno civilizāciju zināšanām par laika plūdumu un aksiomu – iepazīsti sevi, jo Tu esi tas spogulis, kurš ataino pastāvošo realitāti!

Pārlūkojot internetā rodamās atsauksmes par Puriņa darbu, var lasīt slavinājumus par to, ka astrologa teiktais piepildījies apbrīnojami precīzi gan attiecībā par personīgo dzīvi, gan valsti. Tostarp ir arī negatīvās atsauksmes. Par tām Puriņš saka, ka neviens nav pasargāts no kļūdām, un, visticamāk, ir runa par senākiem piemēriem, kad viņš savā arodā vēl tikai pilnveidojies.

Pašlaik Ivo jūtas pārliecināts par savu varēšanu un piedalīšanos šovā «Ekstrasensi» uztver kā izaicinājumu, lai palūkotu, kā viņa iegūtās zināšanas var līdzstāvēt citu dalībnieku šūpulī ieliktajām spējām. Puriņš cer pievērst sabiedrības uzmanību un popularizēt zināšanas par laiku kā enerģiju, ko katrs var pārvērst vērtīgā pieredzē. Pašlaik notiekošie pārmaiņu procesi, kas aizsākušies jau 1989. gadā un kulmināciju sasniegšot 2012. gadā, spiež atzīt, ka nekas nepaliek pa vecam: velti esot eksperimenti ar demokrātiju un pārstāj darboties arī zināmie tirgus likumi. Lūk, Puriņa redzējums, kas tuvākajā laikā gaida mūsu valsti.

Pareģojumi Latvijai: vai notiks lata devalvācija?

Puriņš uzskata, ka pēc neatkarības atgūšanas jaunie laiki neatnāca, lai dotu ikvienam pēc darba un nopelniem. Tā bijusi ASV izplānota akcija ar mērķi stiprināt Latvijas politikas labējo flangu. Pašlaik redzot, cik daudzi dodas peļņā uz ārzemēm, Puriņš norāda, ka tiem, kas nepaguva aizbraukt laikus, 2007. gadā durvis noslēdzās. Drīz pašā Eiropā sāksies lielā tautu staigāšana.

Astrologs saka, ka Baltija un Latvija ir unikāla ģeopolitiskā zona. Sliktā ziņā ir tāda, ka mūsu politiskā kursa izmaiņu procesā viens grupējums nodarbojas, lai valsti novestu līdz ekonomiskajam bankrotam, tā, lai valsts vairs nevarētu uzturēt pati sevi, savukārt otrs, lai uzturētu «slimnieku» pie dzīvības ar starptautisko fondu palīdzību. Šie maksātāji samierinās, ka daļa līdzekļu nogulst privātpersonu kabatās, jo mērķis ir saglabāt ietekmi šajā reģionā. Bet, ja Eiropā sāksies bruņoti konflikti un/vai masu nekārtības, rūpēm par ekonomisko stabilitāti Latvijā var neatlikt laika. Astrologs Puriņš paredz, ka lats slīdēs lejā pa vērtību skalu. Pamatiemesls: daudzu lietu un īpašumu taksētā vērtība Latvijā pārsniedz reālo. Ja tā nekritīsies, tad kritīsies naudas vērtība. Lai lats nekristu, jābankrotē daudzām biznesa struktūrām, kuras taisa naudu, vienkārši pievienojot tām vērtību.

Par laimi, astrologs sarūpējis arī labo ziņu. Viņš apgalvo, ka Latvijas iedzīvotāji ar laiku no krīzes situācijas būšot ieguvēji, jo beidzot valdība būs spiesta izstrādāt tādu attīstības programmu, kas būs adekvāta situācijai visos līmeņos.

Katrs var kļūt pat ekstrasensu

Skatoties raidījumu «Ekstrasensi», droši vien daudzi nopūšas – nu ja, viņiem ir tādas spējas... Ivo Purinš apgalvo, ka principā vai ikkatrs būtu spējīgs kaut cik veiksmīgi paveikt šova uzdevumus. Vieniem jau daba ielikusi vairāk spēju šajā ziņā, otrs ceļš ir īpašās zināšanas, kas ar laiku paver piekļuvi paša ekstrasensorajām spējām. Piemērs tam esot paša Puriņa varēšana, kas gūta gadiem ilgi mācoties.

Pavisam satriecoši vienkāršā viedā var rast savu ceļu laimīgākai dzīves garšai. Kā interneta mājaslapā «www.laiks.260.lv» apgalvo Puriņš, galvenais, kas vajadzīgs laimei, ir enerģija dzīvošanai.

Vienkāršojot autora teikto, mums jāpieņem, ka viss ir enerģija, kas mūsu dzīves laikā pārvēršas katra pieredzē. Visenerģiskākie parasti ir bērni, jo viņiem pasaule ir liels brīnums, tāpēc bērni gūst enerģiju no visa, kas atrodas viņu uzmanības robežās. Ja bērnam kļūst garlaicīgi, viņš jūtas noguris. Tātad, pat ja cītīgāk strādāsim, mītiņosim, meklēsim siltāku vietiņu utt., nekas būtiski nemainīsies, līdz nemainīsim savu skata punktu uz notiekošo, tas ir, neiekustināsim savu uzmanību, apzinoties, ka katrs ir vienība, kas savā veidā ietekmē pasauli. Ja arī uzreiz neieraudzīsim būtiskas pārmaiņas, tad enerģija, ar ko darboties, gluži kā bērnam nāks no zila gaisa un dzīvot kļūs vieglāk, interesantāk. Un vai tas ir maz?

Svarīgākais