Prāta Vētra krīzes dēļ atceļ koncertus Krievijā

«Jā, mums šajā vasarā bija paredzēta tāda diezgan apjomīga tūre Krievijā, taču pamazām atkrīt viens koncerts, tad – nākamais,» atklāj grupas «Prāta vētra» solists Renārs Kaupers. Viņš brīvajā laikā, kas uzradies vairāku negaidīti atcelto koncertu dēļ, uzsācis «dienēt» jaunā grupā «Mazie kavalēristi».

Vaicāts, kā «prātniekiem» šobrīd klājas ar jaunā albuma krievu valodā «Šag» tūres koncertiem Krievijā, grupas vokālists Renārs Kaupers mazliet skumji novelk: «Nu, pamazām, pamazām... Protams, ka globālā finanšu situācija ietekmē arī šovbiznesu, – bijām šovasar ieplānojuši plašu tūri Krievijā, bet tagad jūtu, ka pamazām atkrīt viens koncerts, otrs. Ir sajūta, ka šobrīd varbūt labāk ir iepauzēt. Varbūt vienkārši pabaudīt vasaru, un tad rudenī skatīsimies, kas notiks.»

Jau pēc dažām nedēļām, 17. jūlija vakarā, «Prāta vētra» ar savu vienīgo šī gada koncertu Latvijā kāps uz «Positivus» festivāla skatuves Salacgrīvā. Līdz tam Kaupers savus grupas biedrus ir nomainījis pret vairākiem dažādu citu muzikālo apvienību dalībniekiem – grupas «Astro'n'out» solisti Māru Upmani, «H2O» vokālistu Jāni Strapcānu un dziedātāju Kārli Kazāku – un nopietni uzsācis «dienēt» jaunā grupā «Mazie kavalēristi». «Tieši viņi ir mans pēdējā laika iedvesmas avots,» stāsta «prātnieku» līderis. «Mūs, mazos kavalēristus, veido dažādi muzikanti, studenti, jaunie baņķieri, sociologi un citi aktīvi cilvēki. Mēs regulāri dodamies uz dažādām Latvijas vietām, kur kopā ar vietējiem mazliet patalkojam. Piemēram, nesen devāmies uz Raunas Staburagu, kuru kārtīgi sakopām. Pēc katras šādas talkas seko kopīga futbola spēlēšana un muzicēšana. Ja pa ceļam ir kāda pirtiņa, tad ieejam visi arī tajā, un beigās tā izvēršas par patiešām brīnišķīgi pavadītu dienu. Tu pats esi iedvesmots, un ir sajūta, ka arī pārējie ir iedvesmoti. Labi, tas nav nekas ārkārtīgi liels – tā ir tikai viena diena, kurā ir mazliet pastrādāts un mazliet pamuzicēts, taču man ir tāda sajūta, ka... Visi šobrīd grib izdarīt kaut ko ļoti lielu. Kaut ko izglābt vai tamlīdzīgi. Taču visas lielās lietas sākas no maziņām, un viena no tādām man šobrīd ir «Mazie kavalēristi»,» atklāj Kaupers.

* Materiālā izmantoti LTV raidījuma «100 g kultūras» fragmenti.

Svarīgākais