Dreģe un Līvmane bobsleja trasē rāda piemēru jaunajiem

Lai smeltos spēkus vienam no košākajiem šī gada Līgonakts pasākumiem – Latvijas Radio 2 organizētajam koncertam "Jāņi dzied", aizvadītajā nedēļā Siguldas bobsleja trasē vairāki Latvijā populāri Jāņi kopā ar savām "Līgām" ļāvās neprātīgam nobraucienam īpašās kamanās ar riteņiem.

Pēc trakulīgā brauciena bobsleja trasē Jāņu un viņu "sapņu Līgu" acīs virmoja dažādas emocijas. "Tas bija kaut kas neprātīgs," aizsedzot acis, iesaucās dziedātāja Kristīna Zaharova. "O, jā, pamatīga adrenalīna deva," saķerot galvu, viņai piebalsoja mūziķis Jānis Stībelis.

"Man likās, es biju vienīgā, kas bļāva, turklāt tā, ka beigās jutos neērti, jo šajā braucienā taču devās arī vairāki mazi bērni, no kuriem neviens nekliedza," iespaidos pēc kilometru garās traukšanās pa Siguldas bobsleja trases līkločiem dalījās dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe. Viņa kopā ar dziedātāju Kristīnu Zaharovu un "Panorāmas" žurnālistu Jāni Gesti trasē devās pati pirmā, vēlāk atklājot – Siguldā dzīvojot daudzi viņas radinieki, tādēļ bērnībā Jenny esot bieži noraudzījusies kamaniņu nobraucienos, pie sevis sapņojot, kā būtu, ja trasē dotos arī pati. "Bijām iedomājušās, ka viss notiks no daudz zemāka augstuma, taču mēs neprātīgā ātrumā traucāmies lejā gandrīz no pašas augšas, turklāt ik pēc dažām sekundēm sekoja viena par otru trakākas virāžas!"

Kamēr jāņotāju jaunākie pārstāvji viens pēc otra no kamaniņām kāpa ārā ar svaigi pārdzīvotām bailēm sejā, ar aristokrātisku mieru visus pārsteidza vienīgā bobsleja ekipāža, kas trasē devās ar jautru dziesmu uz lūpām – aktrises Olga Dreģe un Akvelīna Līvmane šarmantā dramaturga Jāņa Jurkāna pavadībā. "Pēc mūsu jušanas, brauciens varēja būt vēl daudz asāks," kāpjot ārā no kamanām, smaidot atzina trijotne. "Esmu braukusi pa tik milzīgiem amerikāņu kalniņiem, uz kuru fona Siguldas bobsleja trase tāds nieks vien liekas," pavēstīja Dreģe, kas pirms nobrauciena visus pārsteidza ar gandrīz minūti ilgu stāvēšanu uz galvas turpat zaļā pļavā. "Ja nebūtu tikusi teātra skolā, es domāju, ka mierīgi varētu iet arī uz cirku – mani vienkārši vienmēr ir vilinājušas dažādas ekstrēmas lietas. Esmu gan lēkusi no tramplīniem, gan kāpusi kalnos un savu 80 gadu jubileju būtu gatava nosvinēt, izlecot ar gumiju," – tā aktrise.

**

"Biļešu paradīzes" kasēs notiek biļešu iepriekšpārdošana uz Līgonakts pasākumu "Jāņi dzied". Pirmo 3000 biļešu cena ir īpaši draudzīga (Ls 4; skolēniem un pensionāriem – Ls 3). Visas biļetes piedalīsies loterijā, un tikai Siguldā kļūs skaidrs, kurš jāņubērns laimēs ceļojumu divām personām uz eksotisko Bali salu Indonēzijā.

Svarīgākais