Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

LieneiCandy problēmas – "Jaunajā vilnī" draud pat diskvalifikācija

© f64

Jūrmalā tūlīt sāksies festivāla «Jaunais vilnis» kaislības – izskatās, ka garlaicīgi nebūs. Latvijas pārstāvei LieneiCandy problēmas jau sākušās: modes māksliniece no Krievijas, kurai vajadzēja veidot konkursantes skatuves tērpu, dziedātāju gan nomērījusi, taču pēc tam pazudusi.

LieneCandy palīdzību meklējusi pie pašmāju modes mākslinieces Elitas Patmalnieces, taču nav zināms, vai šādu brīvdomību akceptēs konkursa režisors.

«Vilnim» gatava, Vaikuli nav satikusi

Aizvadītajā nedēļas nogalē LieneCandy (Liene Greifāne) bija sastopama Lapmežciemā notiekošajā Zvejnieku svētku koncertā, kur dziedātāju pavadīja viņas uzticamā draudzene – suņumeitene Pūciņa. Pēc uzstāšanās dziedātāja nelielā sarunā ar »VZ« dalījās savās sajūtās par tuvojošos festivālu, kurā viņa šogad pārstāvēs Latviju. «Principā, cik tas ir atkarīgs no manis, esmu «Jaunajam vilnim» gatava. Repertuāru esmu izdomājusi un par sevi esmu pārliecināta,» teica LieneCandy. Dziedātājai nonākot starp finālistiem, komponists Raimonds Pauls žurnālistu klātbūtnē solījās, ka pie LienesCandy tēla palīdzēs piestrādāt Laima Vaikule. «Nē, šobrīd vēl neesmu tikusies ar Vaikuli. Visdrīzāk, viņa palīdzēs ar kādu padomu jau konkursa laikā,» teic LieneCandy.

Krieviete pazūd, jāgaida Revzina spriedums

Šosestdien Jūrmalā ierodas visi konkursanti, arī festivāla organizatori, un sāksies aktīvi mēģinājumi. Līdz šim mūsējiem lielākās problēmas bija ar repertuāra izvēli un skatuves tērpiem. Par repertuāru LieneCandy galvu nelauza, taču, izdzirdot »VZ« jautājumu par skatuves tērpiem, dziedātāja nedaudz saskuma. «Nu, ar tērpiem... Tērpi ir, bet nevar zināt, vai tos apstiprinās režisors. Tērpu dizainere no Maskavas, kurai bija jārūpējas par manu skatuves tēlu, vispār neliekas par to ne zinis. Es mēģināju noskaidrot, kas un kā notiek, bet bez rezultātiem. Kā man tika noņemti mēri, tā vairāk nekādu ziņu nav bijis,» atklāja LieneCandy. Šobrīd darbu pie dziedātājas skatuves tēla uzņēmusies pašmāju modes māksliniece Elita Patmalniece, taču, vai LieneCandy ar tiem varēs startēt arī «Jaunajā vilnī», visticamāk, izšķirsies šajā sestdienā, kad dalībnieki tiksies ar «Jaunā viļņa» galveno režisoru Aleksandru Revzinu.