Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Ellas naktsklubam policija regulāri uzliek sodus; Ella pārmetumus noraida

© F64

Viena no karstākajām «Riga Fashion Week» ballītēm norisinājās Vecrīgā, klubā «DStyle», kur uzdzīvoja arī Eiropā labāk atalgotais tumšādainais modelis Papis Lavdejs.

Neraugoties uz smalko viesu klātbūtni, neilgi pirms pusnakts ballīti patraucēja Rīgas pašvaldības policijas ierašanās – ar pretenzijām atkal bija «izcēlušies» nama Skārņu ielā 9 iedzīvotāji.

Viesi, kurus negaidīja

Pēc «Riga Fashion Week» skatēm oficiālās ballītes norisinājās turpat Vecrīgā, klubā «DStyle», kas labāk pazīstams kā dziedātājas Ellas klubs. Pagājušās piektdienas vakarā ballītē pulcējas virkne pašmāju slavenību, bet neilgi pēc pusnakts namamātei patīkamu pārsteigumu sagādāja divu ārzemju viesu ierašanās: izklaidēties atnāca modes nedēļas noslēguma šova dalībnieks itāliešu modes dizainers Toms Rebls, kā arī šobrīd vislabāk atalgotais tumšādainais modelis Papis Lavdejs, kuram, piemēram, Francijā par uznācienu vien maksā 10 000 eiro. Tiesa, pirms tam Ellai tika sagādāts vēl viens pārsteigums, taču krietni mazāk patīkams – klubā ieradās divi viesi pašvaldības policijas formastērpos. Klientiem neredzot, «DStyle» apsargi ar abiem kārtībniekiem izgāja no kluba, lai skaidrotos ārpusē.

Iesniegumi krājas kaudzēm

Rīgas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane »VZ« apstiprināja, ka 1. aprīlī pulksten 23.22 policijā saņemts izsaukums uz Skārņu ielu 9, kur darbojas «DStyle». «Policijas darbinieki, ierodoties izsaukuma adresē, pieņēma iesniegumu no policijas izsaucēja, kurā minēts, ka ļoti skaļa mūzika traucē iedzīvotāju naktsmieru. Papildus pieņemts vēl viens iesniegums no cita dzīvokļa iedzīvotāja, kuru arī traucēja troksnis. Policijas darbinieku ziņojumos minēts, ka nama kāpņu telpā bija dzirdama mūzika un jūtamas skaņas radītās vibrācijas līdz pat trešajam stāvam, kā arī dzīvokļos. Pēc iesniegumu saņemšanas policijas darbinieki ar kluba apsarga starpniecību informēja kluba atbildīgo personu par nepieciešamību samazināt mūzikas skaļumu, jo tas traucē iedzīvotāju mieru,» informēja Tīmane. «Administratīvā pārkāpuma protokols ne vienmēr tiek sastādīts izsaukuma brīdī un notikuma vietā, jo nepieciešams nostiprināt pierādījumu bāzi, pēc kā tiek sastādīts protokols, un mēneša laikā tiek pieņemts lēmums par piemērojamo sodu. Papildus informēju, ka pašvaldības policijā šobrīd aktīvi ir pieci iesniegumi ar sūdzībām par kluba Skārņu ielā 9 darbību.»

Ar juristiem pret kaimiņiem

Pati Ella gan jau pirms gaidāmajām modes nedēļas ballītēm norādīja, ka policistu apciemojums kluba īpašniekus vairs neuztraucot, jo viņas rīcībā ir mērījumi, kas pierāda, ka «DStyle» skaņas nepārsniedz pieļaujamās normas. «Šobrīd šajā lietā nekā jauna nav. Policija pie mums brauc ciemos regulāri, un visus protokolus mēs ar advokāta palīdzību esam pārsūdzējuši,» »VZ« informēja kluba līdzīpašniece Santa Kola. Sākotnēji viens no neapmierinātajiem kaimiņiem esot nācis runāties ar kluba vadību arī klātienē, taču tagad klusumu gribošie Vecrīgas nama iemītnieki neapmierinātību pret «DStyle» pauž ar policijas starpniecību. «Kad šajās telpās ievācāmies, neviens jau neatklāja, ka iepriekšējiem īpašniekiem bija šādas problēmas ar kaimiņiem, kuri nemitīgi sūdzas policijai. Mēs turpināsim strādāt un visas problēmas risināsim tiesiskā ceļā ar advokāta palīdzību,» apņēmību pauda Kola. Klubam kopš rudens administratīvajos sodos sarēķinātā kopējā summa marta sākumā jau bija vairāk nekā 10 000 latu. Arī iepriekš šajā namā strādājošajam restorānam «Velvets» problēma bija līdzīga – šeit dzīvojošo sūdzības par troksni kalpoja par iemeslu regulāriem municipāļu apmeklējumiem.