Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Vecrīgas alus dārzi nonāk maskaviešu pārziņā

Pagaidām vēl oficiāli nav apstiprināts būtībā jau noticis fakts – lielākais Vecrīgas vasaras kafejnīcu apsaimniekotājs SIA «Možums Pro» pārdots kaimiņzemes uzņēmējiem.

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, SIA «Možums Pro» īpašnieks Uģis Putniņš sev piederošās kapitāldaļas pārdevis Krievijas uzņēmējiem, kuru pieraksta vieta ir Maskava. Tas nozīmē, ka Doma laukumā esošais alus dārzs «Nekādu problēmu», kā arī galvaspilsētas vēsturē lielākā vasaras kafejnīca «Egle», kas atrodas pie pašiem rātsnama logiem, pāries krievu biznesmeņu kontrolē.

Uzņēmumu reģistru apkalpojošajā «Lursoft» datubāzē šāds darījums gan neuzrādās: tur vēstīts, ka 2008. gada oktobrī reģistrētās kompānijas vienīgais dalībnieks ir Putniņš, tās darbības veidi ir restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi, bet pamatkapitāls – 20 000 latu. Taču neoficiāla informācija vēsta, ka šo biznesu Putniņš jau pirms kādām trim nedēļām pārdevis Krievijas uzņēmējiem, kuri piedāvājuši ļoti izdevīgus nosacījumus. Šajā vasaras sezonā Putniņš formāli vēl pārvaldīs darījumus (ja precīzāk – vienkārši parakstīs dokumentus), taču lēmēji būs pavisam citi. Tiesa, komanda gan tiekot saglabāta, turklāt maskavieši uzreiz lielas pārmaiņas negrasās veikt: «Nekādu problēmu» vismaz pagaidām saglabās savu ēdināšanas un inteliģentākās mūzikas koncepciju, savukārt «Eglē» vienīgais jaunums būšot papildus jau esošajam alus laukumam iecerētais vīna placis – tur plānots piedāvāt smalkas vīna šķirnes. Par Krievzemes uzņēmēju ambīcijām liecina aizkulisēs dzirdētais: uz sezonas atklāšanas pasākumu viņi esot grasījušies noalgot... «Prāta vētru».

Putniņš »VZ« apliecināja pārdošanas darījuma faktu, taču neizpauda tā cenu – tas esot komercnoslēpums. Taujāts, vai no šā darījuma pietiekami labi nopelnījis, lai bērniem un mazbērniem vairs nenāktos strādāt, Putniņš tikai atsmēja: «Par to grūti spriest – kādas vajadzības būs bērniem, kādas mazbērniem.» Lai gan jaunie īpašnieki jau darbojas, šosezon Putniņš vēl turēs roku uz pulsa. «Šovasar tauta vēl noteikti var rēķināties ar Putniņu!» solīja veiksmīgais uzņēmējs.