Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Ellas naktsklubs patiesībā pieder igauņiem

© F64

Ar dziedātāju Ellu saistītais klubs «Dstyle» iedzīvojies pamatīgos sodos: kopš pērnā gada rudens sastādīti administratīvie protokoli par aptuveni 10 000 latu. Tā būtu iespaidīga summa jebkuram, un šādi regulāri izdevumi noteikti ietekmētu kluba maksātspēju, tomēr uz Ellas «Dstyle» tas, šķiet, neattiecas.

Investori nav no tālām zemēm

Vecrīgas klubs «Dstyle» jau kopš tā atvēršanas brīža tiek asociēts ar dziedātāju Ellu (Elīna Fūrmane) un preses slejās parasti arī tiek dēvēts par «Ellas klubu», lai gan pamats šādam apzīmējumam ir diezgan nosacīts. Firmā ar nedaudz rasistisko nosaukumu «White Law», kurai pieder klubs «Dstyle», Ellai ir valdes locekļa statuss, kas atkarībā no līguma labākajā gadījumā nozīmē algotu darbu vai tiesības uz peļņas procentiem. Firmas īpašnieki ir Ellas draudzene Santa Kola un kāda Evita Petersone. »VZ« Ella iepriekš izteikusies, ka, lielā mērā pateicoties Kolai, klubs kļuvis dzīvotspējīgs – viņa piesaistījusi ārvalstu investorus. Acīmredzot ar to ir domāts igauņu uzņēmējs Andruss Petersons, no kura 2009. gadā nopirkta firma «White Law», un, visticamāk, viņa intereses tajā joprojām pārstāv jau minētā Evita Petersone.

Ar saknēm Igaunijā

Par saistību liecina kāds darījums pirms trim gadiem, kad par 2,25 miljoniem latu SIA «Baltic Investment Service» no a/s «Ventspils nafta» iegādājās ēku Palasta ielā 10. Pircējfirmas vienīgais valdes loceklis bija Andruss Petersons, bet īpašniece – Evita Petersone, cik var noprast, viņa laulātā draudzene. Petersons ir valdes loceklis arī SIA «CMS», kura daļu īpašniece ir Evita Petersone, kā arī valdes loceklis SIA «Parka avēnija», kuras vienīgais īpašnieks ir SIA «Zundas tornis». Savukārt SIA «Zundas tornis» vienīgais īpašnieks ir Igaunijas kompānija «Constok», kuras īpašniece ir a/s «Kermon» – finanšu un uzņēmējdarbības konsultāciju kompānija, kuras īpašnieki ir Argoss Krahts un Kersti Krahta.

Bizness miglā tīts

To, cik veiksmīgs bijis ieguldījums klubā «Dstyle», kas, spriežot pēc uzņēmēja profila, Petersonam varētu būt kas līdzīgs hobijam, pagaidām vēl nav iespējams noteikt. Gada pārskati firmām jānodod līdz šā gada aprīlim, un SIA«White Law» ar savējo acīmredzot nesteidzas, savukārt 2009. gada pārskats nav īpaši interesanta lasāmviela, jo šajā laikā vēl tikai notika sagatavošanas darbi kluba darbības uzsākšanai un notērēta daļa 2000 latu lielā pamatkapitāla. Patlaban Fūrmane un Kola uzturas Maiami, kur dziedātāja papildina savas prasmes meistarklasēs un dibina jaunus kontaktus, tāpēc ar viņām »VZ« sazināties neizdevās.