Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Ķirsons mākslas vārdā ļauj paķengāties par savu uzvārdu

© F64

Uz Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādi «Čīkstošais klusums» bija uzaicināts arī uzņēmējs Gunārs Ķirsons, kuram teātra direktors esot solījis pārsteigumu.

Un solījums tika pildīts: izrādes laikā uzņēmēja uzvārds trīs reizes tika izrunāts kā «Dirsons». Uzņēmējs par to ļaunu prātu neturēja, drīzāk atminējās skolas laika palamu.

Skatītāju ložā teātra izrādi «Čīkstošais klusums» vēroja arī uzņēmējs Gunārs Ķirsons un viņa meita Evija. Brīdī, kad aktiera Artusa Kaimiņa atveidotais personāžs, krieviski runājošais Aleksejs Agranovičs, uzvārdu Ķirsons trīs reizes izrunāja kā «Dirsons», daudzi vērās ložas virzienā, kā uz to reaģēs «Lido» šefs. Taču sašutuma vietā Ķirsona seju rotāja smaids. «Šādu sava uzvārda locīšanu esmu jau dzirdējis arī skolas laikā. Neesmu apvainojies par to arī uz izrādes veidotājiem. Šī izrāde man ļoti patika, un es domāju, ka to ir vērts noskatīties katram latvietim un aizdomāties par šeit runāto problēmu,» »VZ« teica Ķirsons. Uzņēmējs arī smaidot labprāt sarokojās ar teātra direktoru Ojāru Rubeni un noslēguma banketā par godu pirmizrādei pacēla glāzi vīna.

Interesanti, ka jau nākamajās teātra izrādēs frāze ar uzvārdu «Dirsons» no repertuāra pazuda. Laikam jau Rubenis, drošs paliek nedrošs, negrib zaudēt pastāvīga banketa galdu uzkodu sagādātāja labvēlību...

Ironiskā pazemībā noliecis galvu, Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis pēc izrādes steidzās pie uzņēmēja Gunāra Ķirsona un viņa meitas Evijas izlūgties piedošanu par izrādē dzirdamo vārdu «Dirsons». Taču atvainošanās Ķirsonam nebija nepieciešama – viņam ir laba humora izjūta.