Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ Skandāli

Pie kā Rīgā nakts melnumā viesojās Orbakaite?

© publicitātes foto

Atšķirībā no Krievijas estrādes primadonnas Allas Pugačovas viņas meita Kristīna Orbakaite attiecībās ar medijiem ir daudz nešpetnāka – pat koncertējot ārpus dzimtenes, viņa cenšas saglabāt savu «ledus karalienes» tēlu.

Šonedēļ viesojoties ar koncertu Rīgā, Orbakaites galvenā prasība bija jebkuriem līdzekļiem nepieļaut, lai publiskā vidē parādītos viņas fotogrāfijas, kas uzņemtas ārpus koncerta. Pavadošie cilvēki šo prasību pildīja ar apskaužamu uzcītību, kā rezultātā »VZ« un vēl dažiem Latvijas fotogrāfiem ar viņiem pat izcēlās neliels konflikts.

Zaudē «Sniega karalienes» titulu

Šā gada 25. maijā Krievijas estrādes primadonnas Allas Pugačovas meita dziedātāja Kristīne Orbakaite svinēs savu 40 gadu jubileju. Apaļais gadu skaits acīmredzot viņai uzdzinis bailes novecot, jo jau kopš decembra dziedātāja visai neadekvāti sākusi izrādīt savu neapmierinātību ar preses fotogrāfiem. Decembra vidū Orbakaite savā elektroniskajā dienasgrāmatā sociālajā tīklā «Twitter» ierakstīja, ka izskatās skaista arī bez kosmētikas, un pievienoja divus ar mobilā telefona palīdzību veidotus pašportretus, kuros redzama bez grima. «Diez vai kāds varētu mani nofotografēt, kad es izskatos sliktāk?!» izaicinājumu dzeltenās preses fotogrāfiem meta Orbakaite. Ilgi nebija jāgaida: portāls lifeshowbiz.ru Orbakaiti sabildēja iznākot no koncerttūres mēģinājuma iesvīdušu un bez kosmētikas. Šim piemēram sekoja vairāki fotogrāfi, un rezultātā Krievijas lasītāji vizuāli redzēja, ka viņu skatuves mīlule pamatīgi novecojusi. Tas vēl būtu nieks, taču to redzēja arī modes salons «Снежная королева» (Sniega karaliene), kura reklāmas kampaņas galvenā seja pēdējos četrus gadus bija Allas Borisovnas meita. Rezultātā modes zīmolu apģērbu tīkls sev atradis jaunu reklāmas seju dziedātājas Jūlijas Kovaļčukas izskatā. Jāatgādina, ka tieši šī dziedātāja jau iepriekš ir kritusi Pugačovas nežēlastībā un ilgu laiku nedrīkstēja parādīties arī uz Jūrmalā notiekošā festivāla «Jaunais vilnis» skatuves.

Vai fobija pret fotografēšanos?

Orbakaite ar koncertu Rīgas Kongresu namā viesojās pirmdien, 14. februārī, kad pasaulē tika atzīmēta visu mīlētāju diena jeb Valentīndiena, un, kas interesanti, precīzi gadu pēc tam, kad Rīgā ar koncertu pabija viņas māte. Organizatoriem izvirzītajā savā prasību līgumā dziedātāja bija visai pieticīga un īpašas ekstras nebija pieprasījusi. «Jānodrošina labākā viesnīca pilsētā un luksusa klases transports. Gan viesnīcas istabās, gan ģērbtuvē koncerta norises vietā jābūt svaigiem augļiem un dārzeņiem, kā arī zaļajai, melnajai un kumelīšu tējai un «Evian» ūdenim,» tā īsumā dziedātājas tehnisko raideri »VZ« raksturoja aģentūras «Makroconcert Latvia» pārstāvji.

No neoficiāliem avotiem »VZ« uzzināja, ka pirms koncerta dziedātājas pārstāvji strikti paģērējuši apsardzei, ka Orbakaite drīkst tikt iemūžināta tikai pirmo divu dziesmu izpildīšanas laikā. Jebkurus citus mēģinājumus viņu nofotografēt tika uzdots novērst jebkādiem līdzekļiem, kaut vai sabojājot fototehniku. Otrajai dziesmai izskanot, visi fotogrāfi pameta zāli, taču, ejot prom, ziņu aģentūras LETA fotogrāfe centās «noķert» kādu kadru ar dziedātāju no citādāka skatu leņķa. Šā iemesla dēļ viņu momentā ielenca apsargi un lika pēdējās fotogrāfijas izdzēst.

Dziedātājas nakts gaitas

Arī »VZ« mēģinājumi iemūžināt krievu estrādes mākslinieci, viņai pametot koncerta norises vietu, ar apsargu palīdzību un pat ar fizisku iejaukšanos zibenīgi tika apturēti līdz tam brīdim, kamēr Orbakaite ar automašīnu atstāja Kongresa nama teritoriju. Jāpiebilst, ka dziedātājas māte Alla Pugačova šādās reizēs izrādījusi daudz lielāku labvēlību. Pugačova šādos gadījumos parasti apsargus palūdz neiejaukties, bet pati, gan ar smagu nopūtu, tomēr vienmēr nopozē fotocilvēkiem, pametot koncerta norises vietu vai ierodoties savā iemīļotākajā viesnīcā Jūrmalas «Baltic Beach Hotel».

Orbakaite pēc koncerta beigām 20 minūšu uzturējās ģērbtuvē, kur, pēc nostāstiem, mielojās ar augļiem un baudīja tasīti kumelīšu tējas. Pēc tam, ietērpusies melnā ūdeļādas kažokā, dziedātāja devās nakts gaitās. Pirms braukšanas uz savu apmešanās vietu «Grand Palace Hotel» Orbakaites mašīna ap pulksten 23.15 iebrauca kādā mājas Stabu ielā, iepretim krogam «Pieci vilki», pagalmā. Kamēr dziedātājas apsargi īsināja laiku, smēķējot un sildoties mašīnā, pati Orbakaite gandrīz 40 minūšu viesojās kādā no nama dzīvokļiem. »VZ« diemžēl neizdevās noskaidrot, kurš (vai kura) bija tas laimīgais, kurš ciemos uzņēma Pugačovas meitu. Neilgi pēc pusnakts dziedātāja tika nogādāta uz minēto viesnīcu, kur viņai bija sarūpēts «Luxus Suite» numuriņš. Jāpiebilst, ka maksa par to uz divām diennaktīm ir ap 700 latiem.