Pugačovas meitai var atņemt dēlu

Pie kā turpmāk dzīvos Denijs – pie savas mātes Kristīnas Orbakaites vai tēva Ruslana Baisarova?

Šo jautājumu lems tiesa, taču preses konferencē pats 11 gadu vecais Denijs ar nopietnu sejas izteiksmi apgalvoja, ka vēloties būt kopā ar tēvu, tātad Allas Pugačovas meita var palikt bez dēla.

Bijušajam znotam nopietni argumenti

Slavenās krievu primadonnas Allas Pugačovas ģimene nonākusi skaļa skandāla epicentrā. Bijušais znots, čečenu tautības uzņēmējs Ruslans Baisarovs, kurš vasaras brīvdienās pie sevis bija paņēmis dēlu Deniju, neatdeva viņu atpakaļ puisēna mātei Kristīnai Orbakaitei, kurai ilgāku laiku pat nebija zināma dēla atrašanās vieta. Vieni stāstīja, ka Denijs noslēpts Čečenijā pie tēva radiem, citi apgalvoja, ka viņš dzīvojot tēva piepilsētas mājā.

1. septembrī noskaidrojās, ka zēns dzīvo vienā no Maskavas dzīvokļiem un, kā jau katram skolēnam pienākas, devies uz skolu, tiesa, nu jau citu skolu. Kristīnas Orbakaites bijušais vīrs grib panākt, lai dēls dzīvotu kopā ar viņu. Uzņēmēja advokāts galdā cēlis nopietnus argumentus, kas pamato šo Baisarova vēlmi. Orbakaite apmēram 280 dienas gadā atrodoties koncertturnejās, un šo laiku Denijs pavadot kopā ar auklīti. Pat Jauno gadu slavenā estrādes māksliniece visu šo vienpadsmit gadu laikā tikai vienu reizi esot sagaidījusi kopā ar dēlu. Viens no nopietnākajiem argumentiem ir arī medijos izskanējusī ziņa, ka Orbakaite plānojot pārcelties uz dzīvi ASV pie sava pašreizējā vīra Mihaela Zemcova, protams, ņemot līdzi arī Deniju. «Bērns nav skapis, viņš nav lieta, kuru var pārnest no viena dzīvokļa citā,» skaidro Baisarova advokāts.

Vīrs vai dēls?

Konflikts slavenajā ģimenē sākās ar to, ka Orbakaite, uzklausot sava pašreizējā vīra Zemcova prasību, prātojusi par plāniem pārcelties uz dzīvi ASV. Baisarovs ir kategoriski pret Kristīnas lēmumu ņemt līdzi arī Deniju. Viņš uzskata, ka līdz pilngadībai dēlam jādzīvo un jāmācās Maskavā, bet pēc tam viņš pats varēšot izlemt, kur un kā dzīvot. Jāatzīst, ka Pugačovas meita nonākusi strupceļā, jo vēlas beidzot piepildīt sava vīra prasību dzīvot kopā ar viņu Amerikā, taču mātes jūtas neļauj šķirties no dēla.

Kura mīlestība būs spēcīgāka?

Ar Zemcovu dziedātāja iepazinās 2003. gada ziemā kādā ballītē. Tā izrādījās liktenīga tikšanās. Pievilcīgais, staltais vīrietis apbūra Kristīnu jau no pirmā acumirkļa. Viņi sāka satikties. Izrādījās, ka Zemcovs jau kopš 12 gadu vecuma dzīvo Amerikā un viņam tur pieder neliela stomatoloģiskā klīnika. Jau uz pirmo bildinājumu apburtā Kristīna, ne mirkli nedomājot, atbildējusi «Jā!». Miša esot skaists, gudrs, labsirdīgs, atsaucīgs cilvēks ar labu humora izjūtu. «Es ļoti mīlu šo cilvēku! Man ir apriebies spēcīgas sievietes imidžs. Tikai kopā ar Mišu vēlos būt vāja un piekāpīga,» Orbakaites sajūsmai nebija gala. Kad nosvinētas kāzas (2005. gada martā), Mihails sāka uzstāt, lai Kristīna pārceļas dzīvot pie viņa. Par Zemcova pārcelšanos uz Maskavu nevarēja būt ne runas, jo viņš nevarēja pamest biznesu. Savukārt Orbakaite pārcelšanos uz Ameriku centās atlikt uz vēlāku laiku, jo arī viņa nespēja tik vienkārši visu pamest – darbu, draugus, radus. Kā var noprast, Zemcovam ir apnikušas šādas attiecības, un viņš kategoriskā formā sievai pieprasījis pieņemt lēmumu: vai nu visa ģimene nekavējoties pārceļas uz ASV, vai arī viņš iesniegs prasību par laulības šķiršanu. Kā stāsta kāda Kristīnas draudzene, viņa esot pilnīgā izmisumā, jo labi saprotot, ka laulība ir uz iziršanas robežas. Tā kā Orbakaite dievinot savu vīru, viņa ir apsolījusi, ka turpmāk dzīvos kopā ar viņu, bet uz Krieviju dosies tikai tad, kad būs jāsniedz kāds koncerts. Taču viss izrādās daudz sarežģītāk: jāatrisina Denija lieta, un, kā var noprast, Baisarovs tik viegli viņu neatdos.

Trumpis čečena rokās

Ruslans Baisarovs ir ļoti bagāts un ietekmīgs čečenu tautības uzņēmējs, ar kuru Orbakaite apprecējās 90. gadu vidū. Tas bija pārsteigums visiem viņas tuviniekiem.

Kristīna jaunībā bija liela dumpiniece. Jau 16 gadu vecumā viņa aizgāja no mājām un pārcēlās dzīvot pie sava mīļākā, 80. gadu superzvaigznes Vladimira Presņakova jaunākā. Nepagāja ilgs laiks, kad jaunā sieviete pārsteidza sabiedrību, pametot Presņakovu un apprecoties ar Baisarovu, kurš Kristīnas dēļ šķīrās no savas sievas Tatjanas, ar kuru viņam ir meita. Laulības notika saskaņā ar musulmaņu tradīcijām. «Es augstu vērtēju un cienu čečenu tradīcijas, un labi saprotu, ka mans dēls ir musulmanis,» pēc Denija piedzimšanas žurnālistiem stāstīja Kristīna. «Esmu sapratusi: ja mīli cilvēku, jāciena arī viņa kultūra. Ruslans – mans sapņu vīrietis. Es viņā iemīlējos no pirmā acu uzmetiena un uz mūžu.»

Tomēr 2003. gadā Kristīna un Ruslans izšķīrās. Iemesls – vīra neuzticība (19 gadus vecā modele Aļina Cevina bija dzemdējusi viņam dēlu). Tiesa, šis nebija vienīgais šķiršanās iemesls: arī pati Orbakaite nebūt nedzīvoja saskaņā ar musulmaņu tradīcijām. Pēc šķiršanās bijušie laulātie turpināja satikties kā draugi un uz maiņām audzināja dēlu. Baisarovs uzdāvināja pa dzīvoklim gan bijušajai sievai, gan sievasmātei Allai Pugačovai.

Bet ar to Kristīnai ir par maz. Viņa vēlas saņemt 25 procentus no bijušā vīra ienākumiem. Uzņēmēja īpašumu vērtība lēsta aptuveni 200 miljonu dolāru apmērā, līdz ar to Orbakaite varētu cerēt uz aptuveni pusmiljonu dolāru lielu summu mēnesī. Par šo naudiņu viņa varētu nodrošināt sev jauku dzīvi ASV.

Visu rakstu lasiet 18. septembra izdevumā Vakara Ziņas.

Svarīgākais