Vai Jaunupam romāns ar Leiškalna meitu?

© F64

Joprojām viena no apspriestākajām tēmām ir dziedātājas Lindas Leen un politiķa Edgara Jaunupa šķiršanās iemesli. Kā viens no tiem politiskajos kuluāros tiek minēta Jaunupa iespējamā aizraušanos ar partijas «Jaunais laiks» publiskā tēla veidotāju – Tautas partijas smagsvara Kārļa Leiškalna vidējo meitu Katrīnu.

Pēc »VZ« iepriekšējā nedēļā publicētā raksta par dziedātājas Lindas Leen un politiķa Edgara Jaunupa šķiršanos interneta komentētāji aktīvi baumo par to, ka Jaunupam jau kādu laiku esot romāns ar citu meiteni. «Jaunups jau kādu laiku salaiž ar Leiškalna meitu Katrīnu,» portālā «apollo.lv» vēsta Gregors. «Jaunups jau labu laiku vālē Leiškalna Katrīnīti, tā ir jaunāka un smukāka, un vēl no politiķu dinastijas, kamēr Linda ar vecmeitas zīmogu sejā,» viņam piebalso kāds komentētājs ar segvārdu Info.

Tam visam, protams, nebūtu seguma, ja vien līdzīgas runas neklīstu arī politiskajos kuluāros. Baumas, ka starp Jaunupu un glīto «JL» publiskā tēla veidotāju Katrīnu Leiškalni uzplaukušas romantiskas attiecības, klīst jau kopš janvāra beigām. Kad «JL» domes sēde notika Kandavā, Jaunups ieņēma vietu tieši blakus Leiškalnei. Abi draudzīgi sarunājās, brīžiem pat aizmirstot īsto sanākšanas iemeslu. Pēc sēdes abi kopā devās pusdienot, un tā nebūt nav vienīgā reize, kad Jaunups ar Leiškalni ir redzēti kopīgi ieturot maltīti vai pārvietojoties vienā automašīnā. «Šādas baumas es dzirdu tikai no jums. Nekad iepriekš neesmu komentējis savu privāto dzīvi, arī tagad to nedomāju darīt. Mēs ar Katrīnu esam tikai kolēģi,» »VZ« norādīja Jaunups. Jāpiebilst, ka vārdu savienojumus «tikai kolēģi» vai «tikai draugi» viņš izmantojis arī iepriekš – kad masu mediji informēja par politiķa iespējamo aizraušanos ar «JL» pārstāvēm Lailu Spaliņu un Baibu Pirktiņu.

Piekritusi par labu algu

«JL» publiskā tēla veidotāja Katrīna Leiškalne ir Tautas partijas politiķa Kārļa Leiškalna vidējā meita. 2009. gada sākumā viņa kopā ar fotogrāfu Aleksandru Sokolovu nodibināja firmu, kas darbojas reklāmas, mārketinga un sabiedrisko attiecību jomā. Rudenī viņa uzņēmās Jaunupa partijas popularizēšanu. «Es neesmu ne Tautas partijas, ne «JL» biedre. Šo darbu man piedāvāja darīt par labu atalgojumu, tāpēc piekritu,» »VZ« norādīja Leiškalne. Vaicāta par baumām par viņas un Jaunupa attiecībām, Leiškalne jebkādas romantiskas saites noraidīja: «Tas, protams, neatbilst patiesībai. Manuprāt, kuluāros skan baumas, ka Edgaru Jaunupu saista romantiskas attiecības ar jebkuru, kas strādā ar viņu. Pirms sāku strādāt, es Edgaru nezināju vispār.»

Tēvam nav iebildumu

Par meitas darbošanos konkurentu partijas labā neko nosodošu neteica arī viņas tēvs Kārlis Leiškalns: «Es savu bērnu dzīvē nekad nejaucos. Tas ir tikai apsveicami, ja galva darbojas un var strādāt labi algotu darbu.» Leiškalns apgalvo, ka neesot novērojis nekādas simpātijas starp meitu un Jaunupu. «Taču es neesmu nekāds labais rādītājs, es nekad neesmu lietas kursā, kas notiek manu meitu privātajā dzīve. Es arī nekad nemēģinātu to jebkādā veidā ietekmēt,» viņš atzina. Lūgumu izvērtēt Jaunupu kā savu potenciālo znotu politiķis nosauca par spekulatīvu, tomēr neiebilda uzskaitīt politiskā konkurenta plusus: «Manuprāt, vīrietim mūsdienās ir svarīgi visu rūpīgi pārdomāt. Un Jaunupam galva nestrādā slikti.»

Katrai Leiškalnei pa dizaineram

Leiškalnu ģimenes vidējā meita Katrīna, līdzīgi kā vecākā māsa Guna, plašākām masām galvenokārt bija zināma, pateicoties savai draudzībai ar modes dizaineru. Guna bija pastāvīga viešņa Aleksandra Bibergala ballītēs, savukārt Katrīna tika dēvēta par bēdīgi slavenā Ata Artemjeva mūzu. Blondā daiļava ne reizi vien bija manāma pie Artemjeva sāniem dažādos publiskos pasākumos. Reiz pēc «Rīgas modes nedēļas» ballītes, Katrīnai dodoties mājup, Artemjevs skaļi noteica: «Lūk, aiziet manas dzīves heteroseksuālais saules stariņš.» Neilgi pirms šo modes mākslinieku evakuācijas no valsts Katrīna ar abiem kopā apmeklēja arī modes žurnāla «L’Officiel» atklāšanas burziņu.

Svarīgākais