Dukura draudzene šokā par dejošanas šova kvalitāti

TV šova «Dejo ar zvaigzni 3» no tautas izvēlētā dejotāja atlasē »VZ« sastapa arī dziedātāja Mika Dukura draudzeni Ievu Bitenieci, kas bija šokā par nebaudāmajiem deju soļiem, ko nākas dejot šova dalībniekiem.

15 gadus veci soļi

Par spīti plaši izreklamētajai iespējai šovā «Dejo ar zvaigzni 3» piedalīties arī vienkāršajiem cilvēkiem no tautas, uz potenciālo dalībnieku atlasi «Galerijas Centrs» piektajā stāvā ieradās tikai mazāk nekā trīsdesmit cilvēki. «Ļoti bēdīgi, ka atnākušo bija tik maz,» savos iespaidos par piedzīvoto ar »VZ« dalījās viena no pārliecinošākajām šova atlases dejotājām, dziedātāja Mika Dukura draudzene Ieva Biteniece. «Mazais interesentu skaits, iespējams, izskaidrojams ar to, ka pirms tam bija jāiemācās šova mājaslapā redzamie deju soļi. Paši dejotāji par tiem bija šokā,» atzina Ieva, kuras ikdiena aizrit, mācot deju soļus viņai piederošās deju studijas «PRO-X» audzēkņiem un kas savu roku ir pielikusi arī Dukuru ģimenes skatuves horeogrāfijai šovā «Dziedošās ģimenes». «Deju soļi, kas bija jāapgūst visiem potenciālajiem šova dalībniekiem, vairāk līdzinājās atlasei pirms piecpadsmit gadiem. Tik nopietnam šovam kā «Dejo ar zvaigzni», manuprāt, vajadzēja pieaicināt nopietnākus horeogrāfus, kuri izdomātu daudz baudāmāku horeogrāfiju, kas tajā pašā laikā būtu arī viegli izpildāma. Tad noteikti uz šova atlasi būtu ieradušies arī daudz vairāk dalībnieku,» savu pārliecību pauda Ieva.

Te nemīl talantīgos

«Pati gāju uz atlasi, lai redzētu, kā tādas notiek te, Latvijā, kā arī lai vienkārši labi pavadītu laiku,» »VZ« pavēstīja Mika draudzene, kuras vārds finālistu astoņniekā nav manāms. «Pat tad, ja arī būtu viņu vidū tikusi, savu dalību šovā diemžēl neturpinātu, jo man ir rokas pirksta trauma,» informēja Ieva, klusi piebilstot – varbūt nākamgad. «Šā vai tā atlase bija ļoti jautra – Valērijs («Dejo ar zvaigzni 3» žūrijas loceklis, dejotājs Valērijs Mironovs) visus uzmundrināja un radīja patīkamu gaisotni,» atzina Ieva, kas uz dejotāju atlasi bija ieradusies kopā ar draudzenēm un dalībnieku vidū paguva sacelt pamatīgu jautrības vilni. Uz Mironova meitenei adresēto jautājumu: «Un kā tad tev ar puišiem?», negaidot pasteidzās atbildēt meitenes draudzenes, skaļi paziņojot: «Ir daudzi!». Vēlāk gan Ievas draudzenes dievojās, ka esot teikušas – «ir draugs...»

Mika draudzene mācījusies dejot arī Losandželosā un uzskata sevi par lielu deju šovu fani. «Mani mīļākie šovi ir «Tātad tu domā, ka proti dejot» («So You Think You Can Dance») un «Amerikāņu labākā deju grupa» («Americans Best Dance Crew»). Tajos vienmēr izvēlas labākos no labākajiem dejotājiem, kurus pēc tam uztrenē vēl augstākā līmenī. Tādā ziņā es nesaprotu, kāpēc latvieši savos šovos vēlas redzēt tikai cilvēkus no tautas, turklāt vislabāk bez jebkādas iepriekšējas pieredzes. Manuprāt, šādā veidā mākslas līmenis šovos nevis kāpj uz augšu, bet gan slīd uz leju. Turklāt beigās sanāk, ka talantam būt šajā valstī ir slikti,» skumji secināja Ieva.

Šova dalībnieki jau zināmi

Pagaidām TV3 tur noslēpumā, kuri no sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem un ar ko pārī piedalīsies šovā «Dejo ar zvaigzni 3». Puslīdz zināms tikai viens pāris – TV raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāja Santa Didžus un dejotājs Māris Pūce. »VZ« jau rakstīja, ka savu akceptu dalībai šovā devusi arī dziedātāja Ella (Elīna Fūrmane), taču vismaz pagaidām viņas vārds šova dalībnieku skaitā oficiāli netiek minēts – iespējams, ka Ellai joprojām tiek meklēts piemērots partneris.

Pēc »VZ« rīcībā esošās neoficiālās informācijas, vēl šovā piedalīsies stiliste Dana Dombrovska (pārī ar Aleksandru Aļošinu), aktieris Ainārs Ančevskis (dejos ar Ievu Kemleri), grupu «Rebel», «Credo» un neskaitāmu citu muzikālo projektu bundzinieks Gundars Lintiņš (ar Marinu Martinovu). No dejotājiem ierindā vēl būs iepriekšējos šovos jau manītā Zane Prokofjeva, savukārt deju soļos dresējamo sarakstā vajadzētu būt kādam vīram no «Koru karos» piedalījušos koru vadītājiem.

Svarīgākais