Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Trakajam motobraucējam Karro sieva ir par dārgu

© F64

Viens no labākajiem Latvijas motobraucējiem Matīss Karro Latvijā sastopams reti, tomēr palaist garām «Gada balvas sportā» pasniegšanas ceremoniju nevarēja pat viņš.

Motosportists Matīss Karro patlaban veseļojas pēc kritiena Zviedrijā. «Ir problēmas ar muguru un galvu, tomēr pamazām atsāku trenēt fizisko sagatavotību – pabraukāju ar distanču slēpītēm, padarbojos sporta zālē, skrienu. Ar mocīti gan vēl nebraucu – sniegs uznācis, tāpēc drusku jāpaciešas, tomēr viss pamazām izvēršas pozitīvi. Janvārī dosimies uz treniņnometni Spānijā. Tur sāksies īstā moču braukšana. Nevaru sagaidīt jauno sezonu!» »VZ« atzina Karro.

Motobraucēju aprindās par Matīsu runā kā par vienu no riskantākajiem un trakākajiem braucējiem, kas likumsakarīgi rezultējas traumās. «Nevēlos skaitīt savas traumas un uzskatu, ka tas nav jāatceras. Sportā labāk atcerēties pozitīvos mirkļus un ticēt saviem sapņiem. Tad tie piepildīsies, par spīti kokiem, akmeņiem un traumām ceļā. Ar to vienkārši jāsadzīvo. Vai esmu trakāks nekā citi braucēji? Jā... Nē... Nezinu. Varbūt vienkārši nav paveicies pēdējos gados. Tagad galva jāsakārto tā, lai veiksme atnāk atpakaļ. Kas neriskē, tas nedzer šampanieti, un man ir tāda sajūta, ka vēl drusku jāpariskē, lai tiktu pašā spicē,» tā sportists.

Pēdējos gadus Karro dzīve iegrozījusies tā, ka lielākā daļa laika tiek pavadīta pārbraucienos, viesnīcā vai pie trasēm un, kā atzīst pats Karro, nopietnām attiecībām patlaban neesot nedz laika, nedz iespēju: «Ja man būtu pastāvīga draudzene vai sieva, būtu jāpērk lidmašīnas biļetes, jāapmaksā viesnīca. Gribētos jau, bet pagaidām nevaru to atļauties.»

DRAUDZENE, KAS IR DRAUGS?

Lai arī uz «Gada balvas sportā» apbalvošanas ceremoniju sportists neieradās viens, viņš tomēr aicina nepierakstīt viņam nopietnas attiecības. «Tā ir mana draudzene, kas ir drīzāk draugs,» viņš sacīja.