Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Indriksone un Dreģe iesauktas armijā

© F64

Trešo reizi savā aktrises karjerā Baiba Indriksone ietērpta armijas uniformā, taču pirmo reizi un turklāt 80 gadu vecumā aktrisei uz savas ādas nācies izbaudīt, ko īsti nozīmē militārā apmācība.

Lai filmas kadri izskatītos maksimāli reālistiski, jaunās spēlfilmas «Džimlai Rūdi rallalla» aktieri pagājušajā nedēļā izgāja apmācību NBS bāzē Ādažos. »VZ« viesošanās laikā tā sauktā senioru rota mācījās paklausīgi maršēt un no malas apmācības izskatījās diezgan monotonas, taču... Apvaicājoties leģendārajai Baibai Indriksonei, vai tad pie ieročiem viņus nesūtīs, »VZ« gandrīz aktrisi noveda līdz sirdsklauvēm: izrādās, iepriekšējā dienā visi, arī Indriksone (80), pilnā kaujas ekipējumā (pēc grimētāju stāstītā – soma svērusi 37 kilogramus plus vēl šautene) devās cauri ierakumiem. «Sākumā visiem bija ļoti jautri un smieklīgi: ierocis rokās nešķita nekas īpašs, bet ar katru stundu kļuva šķietami smagāks, līdz radās sajūta, ka uz rokām gulst jau vesels kartupeļu maiss. Taču mēs, aktieri, esam paklausīga tauta un darām, ko režisors liek. Tā nu mēs arī visu dienu stiepām to visu pa ierakumiem. Beigās jau es to šauteni vairs nemaz nevarēju panest. Tad es savu ieroci vilku kā tādu nastu. Un tad jau pēdējiem spēkiem, bet tomēr izvilku to visu līdz galam. Ir arī plānots, ka mēs patiešām arī šausim, ceru, ka neizsitīšu sev kādu kaulu vai neaizlidošu ar visu to šaušanu,» ar labdabīgu sarkasmu par iepriekšējās dienas gaitām »VZ« stāstīja Indriksone. Filmēšanās formas tērpā viņai gan nav nekas jauns. «Es jau trešo reizi savas aktrises karjerā esmu iesaukta armijā. Biju padomju armijā, tad biju britu armijā kā angļu žurnāliste. Nu esmu brīvās Latvijas armijā iesaukta. Un šī mūsu forma man patīk vislabāk, tā ir visērtākā no visām formām,» smaidot atzina Indriksone.

 DIE’S PASARG, ATKAL...

Aktrises Anta Krūmiņa un Baiba Indriksone ar bažām nolūkojās uz garām braucošajām kaujas mašīnām, jo ar tādām iepriekšējā dienā tika atvests 37 kilogramus smagais ekipējums un ieroči, ar ko dienas garumā nācās līst cauri ierakumiem...

Dreģe karā dodas ar uzkrāsotām lūpām

Aktrise Olga Dreģe ar ieročiem ir uz tu – pateicoties bijušajam vīram, viņa iemācījusies turēt godā arī formas tērpu. Protams, pilnā kaujas ekipējumā doties ierakumos nebija no tiem vieglākajiem uzdevumiem, bet aktrisei šis process bija nieks. «Man prieks, ka saņēmu piedāvājumu filmēties šajā projektā. Mēs šeit esam fantastisks kolektīvs. Atkal satieku savus kolēģus no dažādām kinofilmām, un mums kopā filmēšanas starplaikos iet ļoti jautri,» »VZ« atzina Dreģe. Pati formas tērpu mugurā viņa vilkusi pirmo reizi. «Taču es ļoti labi jūtos formas tērpā: zinu, ka savs formas tērps ir jātur godā, to man savulaik iemācīja vīrs. Tagad es skatos, vai bikses ir kārtīgi zābakos saliktas, vai jaka ir tīra. Jūtos, kā īsts kareivis!»