Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Slavenības vilina uz nometnēm

© F64

Pašlaik pilnā sparā darbojas dažādas vasaras nometnes, kas piedāvā radoši pavadīt brīvo laiku. Nometņu piedāvājumu netrūkst ne bērniem, ne pieaugušajiem, un to veidošanā vai vismaz vadīšanā iesaistās arī sabiedrībā pazīstami cilvēki.

strong>Gorkšs piedāvā futbolu

Jūnija sākumā Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs rīkoja nometni bērniem vecumā no 10 līdz 14 gadiem. Šajā četru dienu nometnē bez nakšņošanas bērniem bija iespējas izkopt savas iemaņas pie dažādiem futbola speciālistiem. Nometnes cena vienam bērnam bija 70 latu. Cenā ietilpa speciāla forma, ēdināšana un ūdens. Starp nometnes dalībniekiem tās noslēgumā tika izspēlēta loterija, kuras uzvarētājs laimēja iespēju braukt uz kādu no «Reading» mājas spēlēm jaunajā sezonā. «Šīs nometnes mērķis ir dot iespēju jauniešiem apgūt futbola iemaņas dažādu futbola speciālistu vadībā. Tādu speciālistu, kas man pašam savulaik daudz palīdzējuši karjeras attīstībā un bez kuriem nebūtu iespējams sasniegt to, ko esmu sasniedzis šobrīd,» saka Gorkšs.

 Šlēgelmilha – kartingu

Līdz pat 1. septembrim jauniešiem ir iespēja «333» trasē iegūt iemaņas braukšanā ar kartu. Skolu vada sportiste Nellija Šlēgelmilha, bet par instruktoriem strādā meitenes brālis Haralds Šlēgelmilhs un pazīstamā autosportiste Karlīna Štāle. Šogad interese par kartingu ir tieši gados jaunāko bērnu vecākiem. «Nometnē bērni pavada daudz laika dažādās sportiskās aktivitātēs. Taču galvenās lietas, ko var iegūt, ir iemācīties braukt ar kartu, kontrolēt mašīnu un sagatavoties tiesību nolikšanai,» »VZ« skaidro Šlēgelmilha. Kaut arī visa 35 bērnu/jauniešu grupa ir pilna, jūlijā ir iespējams savus bērnus pieteikt uz dažām nodarbībām. «Ir tā, ka vairāki bērni dodas ceļojumos vai uz laukiem un atpakaļ būs tikai augustā. Līdz ar to ir iespēja pieteikties uz šīm vietām,» saka Šlēgelmilha.

 Vienkārši nometne ar Baļčunaiti

Ierastas ir vasaras nometnes par visu un ne par ko konkrētu – jūlija otrajā pusē un augusta sākumā uz šādu vasaras atpūtu aicina aktrise Vita Baļčunaite un dziedātājs Valters Frīdenbergs. «Projekta radošā komanda ir sarūpējusi dalībniekiem īpašu programmu, kurā ikvienam dalībniekam būs iespēja gan atpūsties, gan uzzināt daudz ko jaunu, tā būs iespēja satikties ar jauniem draugiem un iemīļotiem televīzijas raidījumu vadītājiem un citiem populāriem cilvēkiem, kas sagādās pārsteigumus un sniegs vērtīgas meistarklases ikvienam; interesanta un pozitīvām emocijām bagāta solās būt visa nedēļa,» teikts nometnes reklāmā. Šīs nometnes cena ir 130 latu.

 Dejo ar Mailīšiem, zemeņo ar Drāki

Tieši šonedēļ nometnē mācīt jauniešiem dejotprasmi sāka dejotāji Viola Abramova-Mailīte un viņas vīrs Rihards Mailītis. Nedēļu ilgā nometne norisinās abiem piederošajā studijā, un tā ir bez nakšņošanas. Nometnes cena ir 85 lati, summā ietilpst arī ēdināšana. «Vecumā ziņā mums ir ļoti raiba kompānija – no pieciem līdz pat sešpadsmit gadiem,» stāsta Abramova. Vakaros dalībniekiem notiek kāds tematiskais pasākums, piemēram, popiela, modes skate vai teātra izrāde.

Savukārt baudīt saulrietus un saullēktus jūras krastā ar jogu un zemenēm aicina sabiedrības lauvene Elita Drāke. Piecu dienu ilgā zemeņu kūre atpūtas kompleksā «Brūveri» kopā ar Drāki izmaksās 170 latu. Cenā ietilpst dzīvošana komfortablos apstākļos, veģetāra ēdināšana un dažādas nodarbības. «Nometnei nav vecuma vai dzimuma nozīmes – nekad nav par vēlu vai par agru sākt parūpēties par savu veselību,» sarunā ar »VZ« par zemeņu kūres nometni teic Drāke.