Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Krievkalns ar Aishu dodas uz Brazīliju

Kamēr cilvēki Latvijā lēnām sāk gatavoties ziemai un nedēļas nogalē solītajam sniegam, mūziķis Kristaps Krievkalns lūkojas pēc šortiem un sauļošanās krēma: jau nedēļas beigās viņš dosies uz saulaino Brazīliju.

Latvijas goda konsulātā Brazīlijā oficiāli jau atskaņota brazīliešu dziedātājas Elenas Olerijas un mūsu Aijas Andrejevas kopīgi iedziedātā dziesma portugāļu valodā ar nosaukumu «Tamborim» («Tamburīns»). Kopprojekts tapis saistībā ar plānotajām svinībām Brazīlijas pilsētās par godu 90. gadadienai, kopš Brazīlija ir atzinusi Latvijas valsts neatkarību un abas valstis nodibinājušas diplomātiskās attiecības. Jau šīs nedēļas beigās Aija dodas uz Brazīliju, un abas dziedātājas satiksies jau pirmdien, lai sniegtu kopīgu koncertu.

Kopā ar Andrejevu pavadošajā mūziķu sastāvā uz Brazīliju dosies arī Kristaps Krievkalns, kas kļuvis atpazīstams kā galvenais aranžējumu meistars šovā «Mūsu zelta dziesma». «Šī būs mana pirmā došanās uz Brazīliju un pirmais koncerts kādā tik eksotiskā valstī,» »VZ« atklāja Krievkalns. «Lidmašīnā iesēdīšos ar ziemas jaku, ātri atbrīvošos no tās un, jau lidojot atpakaļ uz Latviju, atkal to uzmeklēšu,» klāstīja Krievkalns. «Portugāļu valodu es nemāku un arī nemācīšos – kam piebāzt galvu?! Aija mums dzied portugāliski, viņa lai arī runā!»