Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Krauliņš pārrāvis Ahilleja cīpslu

Nopietnu traumu guvis leģendārais basketbola treneris Armands Krauliņš: sportiskās aktivitātēs viņš pārplēsis Ahilleja cīpslu un vēl vismaz divas nedēļas viņam nāksies pārvietoties uz kruķiem ar ieģipsētu kāju.

Pārvietojamies ar kruķi palīdzību »VZ« treneri Armandu Krauliņu redzēja pagājušajā nedēļā, taču traumu viņš guvis jau pirms kāda laika. «Kāja nav lauzta – esmu pārplēsis Ahilleja cīpslu. Iespējams, tā pirms tam jau bija ieplīsusi, bet tad, kad devos ar sportu saistītā komandējumā, palika pavisam slikti. No sākuma domāju, ka iekaisums, taču otrā ultrasonogrāfija uzrādīja, ka Ahilleja cīpsla pārplīsusi. Vēl vismaz divas nedēļas jāstaigā ar ģipsi,» »VZ« atklāja Krauliņš.

Ahilleja cīpslas plīsums var rasties, ja uz veselu cīpslu iedarbojas pēkšņs, straujš spēks vai ja tā ir novājināta tūskas dēļ. Biežākie plīsumu rašanās iemesli ir strauja, forsēta pēdas atliekšana (pirkstgali uz leju), saliekšana (pirkstgali uz augšu) vai tieša trauma. Tā kā ikru muskulis ir atrauts no papēža, ir apgrūtinātas visas kustības, kas saistītas ar atsperšanos no pirkstgaliem – iešana, skriešana, lēkšana.

Krauliņš bijis ilggadējs gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu basketbola izlašu treneris. Viņa vadībā Latvijas vīriešu izlase trīs reizes spēlēja Eiropas čempionātu finālturnīros un 2001. gadā iekļuva pirmajā astoņniekā. Krauliņa vadībā Latvijas sieviešu izlase iekļuva 2005. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Savulaik Krauliņš ilgus gadus ir bijis VEF meistarkomandas galvenais treneris (tieši viņa vadībā «vefieši» atgriezās PSRS čempionāta augstākajā līgā), viņš vadījis Maskavas «Dinamo» vīriešu un sieviešu komandas, Taškentas un Doņeckas vīriešu komandas, bijis PSRS izlases treneris. BK «Ventspils» Krauliņa vadībā pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu. 16. augustā viņš nosvinēja 72. dzimšanas dienu.

SAŠŪTS

Pēc veiktās operācijas treneris Armands Krauliņš atzīst, ka nu jau lietas ejot uz labo pusi un jau pēc divām nedēļām, iespējams, viņš varēs iztikt bez kruķiem.