Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Reinika mamma nosvin dzimšanas dienu uz kuģa

© F64

Ar savu hitu «Es skrienu» un pēc dalības lietuviešu šovā «Dejo ar zvaigzni» pašmāju dziedātājs Lauris Reiniks ir izpelnījies kaimiņvalsts publikas atzinību.

Par leišu mīlestību pret Reiniku varēja pārliecināties aizvadītajā nedēļā, dodoties dziedātāja kruīza koncertā maršrutā Rīga–Stokholma uz prāmja «Romantik». Kopā ar dziedātāju ceļojumā devās arī viņa mamma, kurai tieši todien bija dzimšanas diena.

Dāvana, sezonu noslēdzot

Aizvadītajā nedēļas nogalē kruīza braucienā ar prāmi no Rīgas uz Stokholmu savus fanus aicināja dziedātājs Lauris Reiniks. «Sajūtas ir ļoti foršas, jo tas bija gan kā atpūtas, gan kā darba brauciens. Man par šo braucienu nemaksāja honorāru, bet varēju ņemt līdzi visu savu komandu un radiniekus. Koncerts un brauciens bija kā skaists punkts karstajai vasaras koncertsezonai, kā arī mana dāvana draugiem un manai super komandai, ar ko ikdienā strādāju kopā,» stāsta Reiniks.

Mamma baidās no vēja

Kopā ar dziedātāju kruīzā devās arī dziedātāja mamma Dace, kurai tieši todien bija dzimšanas diena. «Mamma bija šausmīgi sanervozējusies un teica, ka, ja būs vētras, kuģi šūpos, viņa nekur nebrauks, jo viņai paliek slikta dūša. Pirms tam rūpīgi sekoju līdzi laika ziņām gan uz sauszemes, gan kāds laiks gaidāms jūrā. Beigās viss bija kārtībā un nekāda šūpošanās nebija,» stāsta Reiniks. Pēc koncerta turpinājās nelielas svinības tuvāko draugu lokā jau kajītēs. Braucienā kuplā skaitā devās ne tikai latvieši, bet arī lietuvieši, un brīžiem šķita, ka leišu valoda uz kuģa dzirdama biežāk nekā latviešu vai zviedru. «Man šovasar bija koncerttūre pa visām Baltijas valstīm, un vēl nesen piedalījos Lietuvā notiekošajā deju šovā. Prieks, ka lietuvieši mani ir pamanījuši, un sanāk, ka es ar savu kruīza braucienu atvedu uz Rīgu tūristus,» teic Reiniks.

Izbauda karuseļus

Kuģim pietauvojoties Stokholmā, Reiniks ar savu svītu sadalījās interešu grupās: viena daļa devās uz muzejiem, bet pats dziedātājs ar gados jaunākajiem grupas biedriem devās karuseļu priekos. «Šis man bija pirmais brauciens ar «Tallink» kuģi uz Zviedriju, bet es jau iepriekš esmu bijis Stokholmā. Neesmu no tiem, kurus diži interesē iepirkšanās. Lielāko daļu muzeju es jau biju redzējis, tāpēc mēs devāmies uz atrakciju parku. Man bija interesanti izbaudīt, kāda ir atšķirība starp amerikāņu kalniņiem Amerikā un Zviedrijā. Paguvām ielēkt pēdējā vilcienā, jo tieši sestdien bija atrakciju parka sezonas pēdējā diena,» atklāj Reiniks. Atgriežoties Latvijā, daudz laika atgūties no brauciena dziedātājam nebija, jo pirmdien jau sākās izrādes «Kailie brieži» sezona, bet tagad Reiniks jau devies mēnesi ilgā atpūtā uz Kaliforniju.