Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Rokeris Brīze kļuvis par vectētiņu

Pagājušajā ceturtdienā, 15. septembrī, par tēvu kļuva filmu tulkotājs Kristaps Brīze, līdz ar to viņa tēvs – kādreizējais «līvs», dzelzsrīkles īpašnieks Aivars Brīze nu kronējams vectēva kārtā.

Kristapa Brīzes (28) un viņa draudzenes Ievas Ozoliņas (37) savienībā dzimusī Dagmāra ir veselīga meitiņa – svars 3,91 kilograms. «Meitiņa ir diezgan sprigana, taču ļoti prātīga un ar ļoti skaistu balsi: kad ieraudas, tad kā uz dziedāšanu. Mums iet ļoti labi – dzīvojam nost!» lūgts dalīties iespaidos, »VZ« teica Kristaps.

Savu attiecību statusu ar Ievu viņš raksturoja īsi – «gandrīz precējušies». Esot bijusi doma stūrēt laulības ostā jau pirms bērniņa dzimšanas, bet šie plāni atlikti, taču ne atcelti. Abi iepazinušies, studējot režiju Latvijas Kultūras akadēmijā (Brīze gan tagad turpina mācīties Mākslas akadēmijā), kopā ir jau pusotru gadu. Kristaps pagaidām vairāk pazīstams kā filmu tulkotājs – viņa darbs dzirdams neskaitāmos kinodarbos.

Līdz ar šo dēla soli vectētiņu kārtā iekļuvis pazīstamais mūziķis Aivars Brīze. «Nesaprotu, kā tas var būt, ka bērniem dzimst bērni?!» sarunā ar »VZ« jokoja Brīze seniors. «Man jau te [dzīvesbiedre Elita] Veidemane ņirdz – nu, opi, kā tad ir?! Nē, viss kārtībā: puikam taču teju trīsdesmit, sen bija laiks. [Gados] jauns opis – tas taču ir labi!» prātoja Aivars. Ar saviem padomiem viņš pagaidām nesteidzas, «lai paši tiek galā, nav jau nekādi galīgi jaunie cilvēki», tomēr ar laiku ir gatavs arī ņemt dalību audzināšanā. «Kaut kādas rokenrola pasaciņas jau pastāstīšu,» jokoja Brīze.