"Aptiekas" īpašniekam Krēsliņam jāpieskata "underground" tēvs

© Jānis Dzelme

Kolorītais Amerikas (tagad – Latvijas) latvietis, kādreizējās grupas «Mācītājs On Acid» dalībnieks, bet tagad alternatīvo mūziķu un mākslinieku iecienītā kroga «Aptieka» īpašnieks Kristaps Krēsliņš festivālā «LabaDaba» gluži nejauši tika iecelts aukles godā.

Krodziņa «Aptieka» īpašnieks Kristaps Krēsliņš festivālā uz skatuves kāpa ar grupu «Inokentijs Mārpls», bet svētdienas pusdienlaikā bija gādīga guvernante tās līderim Dambim (Raimonds Lagimovs), kurš trīs dienu laikā bija burtiski saplūdis nedalāmā vienībā ar pasākumu un tā norises vietu. «Tā: viņa krēslu un galdiņu savācu no turienes, ģitāra ir atrasta citur, mantas bija vēl trešajā vietā, tagad jāmēģina mājup braukšanai savākt pats Dambis, ko viņš acīmredzot nemaz nevēlas...» domīgi bilda Krēsliņš, lūkojoties uz saulaino Latvijas «underground» mūzikas tēvu, kurš tajā brīdī, neko ļaunu nejauzdams, viņam neatvairāmi uzsmaidīja un no bērza paēnas līksmi māja ar alus pudeli.

Pats Krēsliņš šobrīd nav izveidojis savu grupu, lai gan atkal ir nobriedis to darīt. «Šobrīd piehalturēju panku grupā «PND». Tā ir forša grupa, bet viņiem ir savs pamatrepertuārs, slavenās dziesmas par vagīnu un mīļo meiteni, savukārt man gribas visu laiku knosīties, kaut ko jaunu izdomāt,» teica mūziķis. Kopā ar «PND» viņš šovasar pabijis vairākos festivālos, bet nu esot laiks mest mieru: «Gribas ar ģimeni aizbraukt kaut kur mierīgi atpūsties, uz kādu klusu vietu pie dabas.»

Svarīgākais