Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Mecenāta Vītola mazmeita salaulājas ar latinos megazvaigzni

Nu jau kā laulāts pāris abi aplūkoja Kokneses skaistākās vietas. Pēc šampanieša baudīšanas pie Kokneses pilsdrupām jaunlaulātie apmeklēja arī meitenes vectēva loloto vietu – Likteņdārzu. © facebook.com

Jūlija vidū kādā no Spānijas pilsētas Maljorkas dievnamiem tiek gaidītas venecuēliešu dziedātāja Karlosa Bautes un pazīstamā latviešu mecenāta Viļa Vītola mazmeitas Astrīdas Klišānes kāzas.

Taču jau pagājušā mēneša sākumā pāris noslēdza laulību Jēkabpils dzimtsarakstu nodaļā, svinīgajā ceremonijā piedaloties vien meitenes vecvecākiem un radiem no Latvijas, kā arī nosargājot šo pasākumu no liekas uzmanības.

Venecuēlietis iemīlas latviešu modelē

Venecuēliešu dziedātājs Karloss Baute ir latinos mūzikas megazvaigzne pat tādās valstīs kā Itālija, Spānija un Brazīlija. Mūziķis gandrīz desmit gadus bija kopā ar spāņu dziedātāju Beatrisi Miru Hafneri, 2009. gada beigās abi pašķirās, un jau pēc sešiem mēnešiem dziedātājs sabiedrībā parādījās ar jauno draudzeni, Venecuēlā dzīvojošo latviešu modeli Astrīdu Klišāni. Meitenes vectēvs ir bijušais Latvijas Republikas goda konsuls Venecuēlā Vilis Vītols, kurš pazīstams arī kā mecenāts un «Vītola fonda» dibinātājs. Viņa meita Kristīne Vītola (pēc profesijas arhitekte), Astrīdas māte, Venecuēlā apprecējās ar Leopoldu Klišānu.

Bildinājums pie helikoptera

«Mēs bijām tikušies bērnībā. Pēcāk es Karlosu dievināju kā mūziķi. Mēs netīšām atkal satikāmies lidostā un sapratām, ka gribam būt kopā,» par abu iepazīšanos presei stāstīja Astrīda Klišāne. Šā gada 10. aprīlī mūziķis nolēma spert nākamo soli abu attiecībās: brīdī, kad abi plānoja lidojumu ar helikopteru, lai izbaudītu fantastisko skatu virs Maiami, mūziķis metās ceļos un lūdza savas izredzētās roku. «Šo lēmumu pieņēmu, klausot savai sirdsbalsij. Nekad iepriekš nebiju domājis par precībām, bet Astrīda ir mana ideālā sieviete. Tas ir kā loterijā vinnēt miljonus,» toreiz savas izjūtas spāņu laikrakstam «iHOLA» atklāja Baute. Līdz ar bildinājumu bija skaidrs, ka drīzumā gaidāmas kāzas. Puiša draugi presei izpļāpājās, ka kāzas varētu notikt aprīļa beigās Venecuēlā, taču abi mīlnieki, lai izvairītos no liekas uzmanības, nolēma rīkoties citādi.

Pa kluso un Latvijā

Karloss un Astrīda iesākumā prātoja savu savienību noslēgt ar civilā reģistra palīdzību, turklāt laulību ceremoniju nosvinot Astrīdas dzimtenē Latvijā. Kā izdevās noskaidrot »VZ«, laulību ceremonija, kurā piedalījās meitenes vecvecāki un mūziķa vecāki, notika Jēkabpils dzimtsarakstu nodaļa. «Nē, nekādi fotogrāfi vai žurnālisti kāzu norisi netraucēja. Šī bija ļoti mīļa ceremonija, un reti gadās redzēt tik saskanīgu un mīlošu pāri. Arī juridiski nekādu problēmu nebija, jo meitene ir latviete, savukārt puisim bija visi nepieciešamie dokumenti, turklāt jau ar notariāli apstiprinātu tulkojumu. Laulības ceremonija notika ar tulka palīdzību, un jaunajam vīram bija pilnībā saprotama ceremonijas norise,» »VZ« atklāja Jēkabpils dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Silvija Leikuma.

Atceras saknes

Modele Astrīda Klišāne dzimusi Venecuēlā, savukārt viņas vecvecāki ir no Aizkraukles puses, tāpēc arī kāzas nolemts rīkot Jēkabpilī. Kā ziņo spāņu prese, līgava kāzu dienā bija tērpusies speciāli darinātā dizainera Manuela Motas kleitiņā, bet ap vidukli viņai bijusi josta krēmkrāsā, kas rotāta ar vairākiem simtiem «Swarovski» kristālu. Kājās līgavai bijušas baltas «Christian Louboutin» jaunākās kolekcijas augstpapēžu kurpes, bet matos esošais dekors veidots no vairākiem tūkstošiem mazo «Swarovski» kristālu. «Viņa ir tik skaista kā princese! Esmu laimīgs kļūt par vīru! Mums ir tik skaisti gredzeni, kas simbolizē mūsu mīlestību. Man šis gredzens turpmāk būs arī veiksmes amulets visai dzīvei!» pēc kāzām savā sajūsmā ar spāņu presi dalījās jaunais vīrs. Tomēr radinieki cer, ka jau tuvākajā laikā abi salaulāsies arī Dieva priekšā – baznīcā. Kaut arī šo kāzu datums tiek turēts noslēpumā, mūziķa draugi izpļāpājušies, ka laulības baznīcā paredzēts svinēt jūlija vidu kādā no Spānijas pilsētas Maljorkas dievnamiem.