Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Žagars no šķirtās sievas turas pa gabalu

© Aigars Eglīte

Latviešu kinobalvas «Lielais Kristaps» ceremonijā balvu labākajai aktrisei pasniedza sieviešu mīlulis Juris Žagars, kurš, šķīries no savas otrās sievas Indras Lūkinas, atkal ir brīva un iekārojama vīrieša statusā, ko arī veiksmīgi izmanto.

Viņa šķirtajai sievai, cik novērots, laulības saišu pārraušana sagādājusi krietni vien lielākus sirdēstus.

Savā starpā nekomunicē

Dažādās aptaujās par vienu no iekārojamākajiem un seksīgākajiem latviešu vīriešiem atzītais Juris Žagars (48) uz skatuves tika pieteikts kā vīrietis, no kura rokām dāvanu gribētu saņemt gan aktrise, gan mājsaimniece. Klātesošie ar aplausiem un jokiem sveica jau sirmot sākušo aktieri, un tikai viņa bijusī sieva Indra Lūkina, kas bija viena no «Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas ceremonijas organizatorēm, tovakar korekti distancējās no bijušā vīra. Kā novēroja »VZ«, arī vēlāk neformālajā pasākuma daļā Žagars un Lūkina tērzēja ar paziņām un kolēģiem, bet savā starpā nekontaktējās. Jāpiebilst, ka aktrises tēlam dramatismu piešķīra viņas melnais tērps ar sarkanu akcentu. Vai tiešām abi šķīrušies ar naidu?

Attālums nogalina jūtas

Jura Žagara un Indras Lūkinas laulība tika noslēgta 2004. gadā, abu savienībā dzimusi meita Ieva, kurai pašlaik ir septiņi gadi. Aktieru laulība oficiāli šķirta pavisam nesen, pirms kāda mēneša. Par savu privāto dzīvi un šķiršanos ne viens, ne otrs komentārus nesniedz. Lai nojaustu abu saspringtās attiecības, atliek atsaukties uz Žagara nesen teikto kādam sieviešu žurnālam, proti – lai bijušo laulāto starpā izveidotos atbrīvotas un normālas attiecības, ir vajadzīgs laiks.

Tas, ka šķiršanās pārim ir bijis smags pārbaudījums, atklājas Žagara filozofiskajos tekstos: pēc viņa teiktā, ja nobriedusi kritiska situācija laulāto attiecībās, tad cilvēkā izpaužas arī viņa iekšējie dēmoni, un, kamēr šīs emocijas nomierinās, tikmēr labāk vienam no otra turēties pieklājīgā distancē. Starp citu, iespējams, ka tieši distance – tas, ka Žagaram daļa dzīves un bizness norit Cēsīs, savukārt Lūkinai darbi ir Rīgā, – bijis viens no iemesliem, kālab izirušas attiecības.

Meitām palīdz

Juris Žagars atzīst, ka pašlaik, tiekoties ar meitu, velta laiku tikai viņai un abu kopā būšana ir emocionāli piepildīta. Aktieris finansiāli atbalsta arī Indras meitas – savas audžumeitas – studijas, jo ilgu laiku viņi ir bijuši viena ģimene. Tāpat arī jaunākās meitas Ievas pieaugušie brāļi, Žagara dēli no pirmās laulības, māsu apmāca kalnu slēpošanā, kas ir Žagaru ģimenes hobijs un arī viens no biznesiem. Jāpiebilst, ka ar pirmo sievu Tatjanu, ar kuru Žagars kopā nedzīvo gandrīz desmit gadus, joprojām esot saglabājušās jaukas un cilvēciskas attiecības.

Mierinājumu jau rod pie citām.

Indra Lūkina savas jūtas publiski neizpauž, savukārt Žagars sabiedrībā jau pavasarī filmas «Mazie laupītāji» un vēlāk arī Dailes teātra pirmizrādēs parādījās ar solīdu dāmu, kuru piesaka kā producenti no Anglijas. Izskatās, ka aktieris prot novērtēt ne tikai sievietes pievilcību, bet arī pieredzi, jo cilvēks, kuram viņš patiešām atklāj savu sirdi, ir kāda ārzemju latviete, vārdā Ieva, kurai par godu viņš arī nosaucis savu meitu. Bet paralēli personīgajām attiecībām Žagars pašlaik ir vīrs Leonardas Ķesteres-Kļaviņas atveidotajai Grosvaldu ģimenes mammai ar zīmīgu un pagaidām Žagaram zinātniskai fantastikai līdzīgu nosaukumu «Mīli mani mūžam».