Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Slavenības joko un tiek izjokotas

© Scanpix/AP

Visā pasaulē 1. aprīli pazīst kā joku dienu. Pēdējā laikā šī tradīcija pārņēmusi pat medijus, kuros tiek izspēlēti dažādi joki, turklāt ne vienmēr šie joki tiek saskatīti vai atpazīti, un tādā gadījumā sekas var būt neprognozējamas.

Klūma kļūst par picas pārdevēju

Neparastu aprīļa joku izspēlējusi populārā vācu supermodele Heidija Klūma: ar izspūrušiem, uz augšu saspraustiem matiem un bez grima viņa veikli rosījās aiz picērijas letes un ar savu uzvedību mēģināja izprovocēt pircējus. «Es tiešām brīžiem biju visai bezkaunīga,» atzīst Klūma. Piemēram, pirms picas pasniegšanas viņa vispirms kāri nokodusi prāvu tās gabalu vai arī klātesošo acu priekšā ļāvusi mīklai izslīdēt ārā no rokām un nokrist uz grīdas, lai pēc tam to paceltu un šautu iekšā krāsnī, it kā nekas nebūtu noticis. Tas bijis amerikāņu TV pārraides «I Get That A Lot» pasūtījums 1. aprīļa raidījumam. Populārajai supermodelei šāda pārvērtību spēle esot patikusi un sagādājusi lielu prieku. Tā bijusi viņai lieliska iespēja pēc sirds patikas paflirtēt, ko viņa nebija darījusi, kopš iepazinusies ar savu dzīvesbiedru Sīlu. Nelaime vienīgi tāda, ka daudzi vienkāršajā picas pārdevējā neesot nemaz pazinuši pasaulslaveno modeli...

Piečakarētais piečakarētājs

Eštonu Kačeru pelnīti var dēvēt par jokošanas karali: ar savu MTV televīzijas šovu «Punk'D» («Piečakarētie») viņš ar slēptās kameras palīdzību izjokojis virkni slavenību. Tomēr Holivudas smukulītis nebija rēķinājies ar to, ka arī viņš kādreiz varētu kļūt par aprīļa joka upuri. «Es visu biju precīzi izplānojis,» atceras Kačers. «31. martā es gribēju bildināt Demiju Mūru. Biju sagatavojis un paslēpis drošā vietā videokameru, lai iemūžinātu šo svarīgo brīdi. Teikuma vidū pamanīju, ka kamera pēkšņi izslēdzas. Es sāku minstināties un novērsties no tēmas, bet Demija man visu dienu nelika mieru, jautājot, vai ar mani ir viss kārtībā. Neko darīt – akcija «Bildinājums» bija jāpārceļ uz nākamo dienu, taču tas bija 1. aprīlis un, protams, Demija manu bildinājumu uztvēra kā aprīļa joku.» Par laimi – viss labs, kas labi beidzas: Demija Mūra un Eštons Kačers jau vairākus gadus ir laimīgs laulātais pāris.

Taču šogad, nesagaidot 1. aprīli, nelāgu joku ar populāro šovbiznesa zvaigžņu izjokotāju Kačeru izspēlējuši jokus mīloši hakeri, kuri uzlauzuši aktiera «Twitter» mikroblogu, atstājot tur savu vēstījumu: «Ešton, tu esi piečakarēts. Šis konts nav drošs... P. S. Šis ir veltījums jaunajiem protestētājiem visā pasaulē, kuri nav pelnījuši, lai viņu «Facebook» un «Twitter» konti tiktu uzlauzti kā šis te.»

Perijai piedāvā kļūt par tanti

Nav grūti iedomāties, kādu šoku piedzīvoja populārā amerikāņu dziedātāja Keitija Perija, kad savā mobilajā telefonā saņēma no sava jaunākā brālīša šādu īsziņu: «Keit, esmu ķezā! Tev jārunā ar māsu!» Sarunā ar vecāko māsu noskaidrojās, ka viņu abu brālītis tiešām «ievārījis ziepes»: kāda nepilngadīga meitene gaidot no viņa bērnu. Situāciju vēl jo nopietnāku darīja tas, ka topošā māmiņa esot pavisam vienkārša meitene, turklāt ļoti jauniņa. Tajā brīdī Periju esot pārņēmis izmisums, jo uz spēles bija likts ģimenes gods – dziedātāja pilnībā bija noticējusi, ka drīzumā kļūs par tanti. Viņa nekavējoties zvanījusi brālim un «ņēmusi viņu kārtīgi pie dziesmas», stāstot, cik grūti būšot kopā ar nepilngadīgu meiteni, kas nākusi no trūcīgas ģimenes, un uzaudzināt bērnu, ka viņš tā cenšoties izpostīt viņu ģimeni utt., u.t.jpr. Pēc šā sprediķa brālis paskaidrojis, ka tas taču esot bijis tikai aprīļa joks. Savas izjūtas dziedātāja atspoguļojusi arī savā interneta blogā: «Pilnīgā šokā es sēdēju savā viesnīcas numuriņā un mēģināju salikt kopā vārdus, kurus gatavojos teikt jaunajai topošajai māmiņai, un tajā brīdī saņēmu no brāļa jaunu īsziņu ar tekstu: April, april!»

Kardašianas īslaicīgais jociņš

Seksīgā amerikāņu modele, aktrise un TV realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašiana izjokoja savus fanus, 1. aprīlī izplatot savā «Twitter» profilā fotogrāfiju, kurā lepni prezentē uz pleca uztetovēto XL izmēra «mākslas darbu» – iespaidīga izmēra ziedu virteni ar ziepju burbulīšiem. «Esmu to izdarījusi!» vēstīja zem attēla izvietotais paraksts. Taču jau vakarā sekoja nākamais paziņojums un Kardašianas atzīšanās: «Ha, ha! Tas bija tikai vienkārši uzkrāsots!» Žēl, viņai piestāvēja...

7,5 miljoni par kondomu

7,5 miljoni par vienu prezervatīvu? Jā, tieši šāda summa esot piedāvāta filmas «Karību jūras pirāti» zvaigznei Džonijam Depam par reklāmas līgumu ar amerikāņu firmu «Trojan Condoms». Zibens ātrumā šī ziņa nonāca interneta klaču galvenajās slejās, kur dažādos variantos tika apspēlēts sensacionālais fakts. Tie, kuri, lasot jauno sensāciju, ielūkojās kalendārā, kurš neapšaubāmi apstiprināja 1. aprīli, gan saprata, ka tas ir tikai aprīļa joks. Ko par šāda veida iznerrošanu teica pats «upuris»? Depam itin labi patika jaunās baumas. «Vismaz tādā veidā tika pievērsta uzmanība tēmai «Drošs sekss!»,» nopriecājās kinozvaigzne.

Montādža paziņo par grūtniecību

«Mani «Twitter» draugi, jums tas ir jāzina: es esmu stāvoklī! Man ir tik labi kā nekad, un es ceru, ka tas būs puika,» šādu vēstījumu pasaulei darīja zināmu MTV kanāla realitātes šova «The Hills» zvaigzne, dziedātāja Heidija Montādža. Taču, zinot Montādžas skandalozo slavu, viņas attiecības ar Spenseru Pratu, plastisko operāciju epopeju un visus citus viņas gājienus, nebija grūti nojaust, ka šis paziņojums ir kārtējā «pīle», turklāt visai negaumīga. Diemžēl viņa, šķiet, nespēj saprast atšķirību starp banāliem meliem un labu joku...

Šoks vampīru faniem

Uz dažām minūtēm pasaule apstājās griezties – ja varbūt ne visiem, tad vampīru sāgas faniem noteikti. Iemesls bija satriecošā ziņa, ka Roberts Patinsons uz visiem laikiem izstājas no sērijas un nespēlēs kulta filmas «Jauns mēness» turpinājumā. Nebija nekāda pamata neticēt šim paziņojumam, jo nebija taču 1. aprīlis, bet gan 31. marts. Satriecošā vēsts vampīru sāgas cienītāju vidū izplatījās kā neapturama skrejuguns, jo situācija bija vēl ļaunāka: Patinsona vietā nākšot Holivudas «saulainais puisītis» Zaks Efrons, kas nu nekādi nesaderējās ar vampīra Edvarda Kalena tēlu. Kā iemesls Patinsona aiziešanai tika minēts viņa strīds ar režisoru Krisu Vaitsu. Par laimi – tās visas bija tīrās blēņas!