Opolais dzīvē viss rit pēc grafika – arī tikšanās ar mīļoto

© F64

Operdziedātājai Kristīnei Opolais ir eņģeļa balss un valdzinošs izskats: ar savu solokoncertu milzīgu ovāciju izskaņā viņa līdz jūnijam atvadījās no saviem cienītājiem dzimtenē, lai ar joni mestos daudzo darbu virpulī ārzemēs.

Līdz pat tālajam 2015. gadam Opolais dzīvē viss saplānots pēc saspringta grafika – pat tikšanās ar mīļoto – diriģentu Andri Nelsonu.

Lielākie kritizētāji – savējie

Pat pēc operas «Seviljas bārddzinis» pirmizrādes nebija dzirdamas tādas ovācijas, kādas sestdien pēc operdziedātājas Kristīnes Opolais koncerta – arī Valsts prezidents Valdis Zatlers atzina, ka dzirdētais ir ļoti tuvu tam, ko var dēvēt par perfekciju. Pati dziedātāja pēc koncerta notikušajā ballē no komplimentiem mulsa, tos uztverot ar apburošu smaidu. «Man visu dienu bija uztraukums, arī uz skatuves biju uztraukusies kā vēl nekad,» »VZ« godīgi atzinās Opolais. «Māksliniekus visvairāk kritizē tieši mājās. Reizēm jūtos nedaudz apbēdināta, ka ārzemēs tieku slavēta, bet mājas bieži vien par mani aizmirst. Man ir svarīgi patikt klausītājiem šeit, dzimtenē, un būt atzītai, uzstājoties uz mājas skatuves. Lai mājās mani neaizmirstu, šad un tad jādāvina savai publikai šos te brīžus, kas mūs vieno. Es mīlu savu publiku un šodien sapratu, cik ļoti mana publika mīl mani. Absolūti negaidīju tādas emocijas no skatītājiem, un esmu bezgalīgi laimīga par šādu uzņemšanu un uzslavas vārdiem. Šodien ir atdota liela daļa no manas sirds,» neslēpjot saviļņojumu, stāstīja Opolais.

Atvadās no Latvijas līdz Jāņiem

Dziedātajai šis solokoncerts bija arī atvadas no klausītājiem Latvijā uz diezgan ilgu laika posmu. «Es atpakaļ Latvijā būšu jūnijā, kad piedalīšos Rīgas operas festivāla izrādē «Jevgeņijs Oņegins» (Rīgas operas festivāls norisināsies no 8. līdz 19. jūnijam, un Kristīnei Opolais minētajā izrāde ir atvēlēta galvenā loma – aut.). Ir ļoti daudz darbu, bet centīšos atrast laiku, lai šogad vēlreiz pabūtu Rīgā,» teica Opolais. Bez liekas koķetērijas viņa uzreiz steidza uzskaitīt savus ieplānotos darbus, kas prasīs arī pārceļošanu no vienas Eiropas valsts uz otru. «Jau tagad atgriežos Itālijā, kur Milānā «La Scala» piedalīšos Lukas Frančeskoni operā «Kvartets». Tad darbs Minhenē, pēc tam dodos uz Ķelni – tur es strādāšu pie CD ieraksta, tad atpakaļ uz Minheni. Jūnijā būšu uz festivālu Rīgā, bet jau jūnija beigās atsākās izrādes Minhenē.»

Mīlai laika neatliek

Braukšana uz Itāliju operdziedātājai būs ne tikai darbs, bet arī iespēja izbaudīt siltu pavasari un, pats galvenais, tikties ar savu mīļoto vīrieti diriģentu Andri Nelsonu. «Mūsu darba grafiks ir ļoti saspringts, un reti kad sanāk satikties vai kopā strādāt. Milānā viņš būs uz manām izrādēm,» stāstīja Opolais. Atpūtas brīdis būs augustā, kad viņa dosies uz Baireitu pie sava dzīves biedra. «Augustā ilgāku laika posmu varēsim pabūt kopā divatā. Taču es zinu, ka man būs arī daudz jāmācās, jo man paredzēta jauna loma, kurai rūpīgi jāgatavojas,» gandrīz vai ar nožēlas nopūtu teica Opolais.

PAVASARIS ITĀLIJĀ

Pavasara sajūtas dziedātāja baudīs jau Itālijā – aprīlis mākslinieces dzīvē būs īstais pavasaris: par to vēstīs fakts, ka Itālijā būs krietni siltāks, kā arī sen gaidītā tikšanās ar mīļoto vīrieti Andri Nelsonu. Pēc tam abi atkal būs kopā tikai augustā.

Svarīgākais