Postā, trūkumā un vientulībā mūžībā aizgājis aktieris Juris Rudzītis

© VZ arhīvs

Šosestdien no Rīgas krematorijas mazās zāles pēdējā gaitā tiks izvadīts savulaik teicamais aktieris Juris Rudzītis, kurš savas dzīves pēdējos gadus aizvadīja trūkumā un vientulībā.

Neoficiāli tiek vēstīts, ka aktieri piebeigusi tieksme pēc alkohola un vientulība bijusi tik liela, ka Rudzīša dzīves pēdējās stundās nav bijis klāt neviena – līķis atrasts pēc specifiskās smakas.

Miris Aramiss un Rūdis

Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, kādreizējais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Juris Rudzītis pagājušās nedēļas beigās atrasts miris savā miteklī kādā no Rīgas sociālajiem namiem. Savulaik Rudzītim bija itin nozīmīgas lomas, piemēram, viņš tēlojis Rūdi «Skroderdienās Silmačos» un mīlētāju Aramisu slavenajos Aleksandra Dimā «Trīs musketieros», taču pēdējā laikā darba nav bijis un aktieris pārticis no invaliditātes pabalsta. «Teātrī strādā trīs. Un Juris Rudzītis nu ir miris. Kādreiz draugu pulka sirds, miris viens gulējis dzīvoklī, kamēr kaimiņi izsauca policiju,» savā vietnē sociālajā saziņas portālā «Twitter» vēstījusi teātra kritiķe Henrieta Verhoustinska.

Cilvēks ar zelta rokām

Šā gadsimta sākumā Rudzītis vēl aktīvi darbojās teātrī, taču tieksme pēc spirtotajiem dzērieniem darījusi savu, un drīz vien viņš palicis bez darba. Kolēģi neoficiālās sarunās atminas, ka aktieris bijis ar zelta rokām – vēl joprojām teātra ģērbtuvēs atrodoties skapīši un plauktiņi, ko darinājis pats Rudzītis. Diemžēl alkoholisms pieņēmis aizvien postošākus apmērus, un aktieri pat nācies ievietot psihoneiroloģiskajā slimnīcā. No posta Rudzīti mēģinājis glābt kolēģis Ivars Puga, taču arī viņš atzinis savu bezspēcību. Pirms četriem gadiem Rudzītis vēl vadījis nodarbības Saulkrastu teātra studijā, pēc neoficiālas informācijas, kaut kad devies pie Nacionālā teātra direktora Ojāra Rubeņa, lai lūgtu kaut vai sarga darbu, tomēr tik tālu nav pat ticis. Pēdējos gados viņš vienkārši dzēris, ja vien tam, protams, bijusi nauda. Aktiera mirstīgās atliekas esot atradusi policija, kas izsaukta pēc kaimiņu lūguma – acīmredzot blakus dzīvojušie sajutuši līķa specifisko smaku...

Skumjās beigas

Rudzītis savulaik par aktieri kļuvis gluži nejauši – viņš bijis diskžokejs, bet kāds draugs piedāvājis spēlēt izrādē «Svētais grēcinieks», lai palīdzētu kādai meitenei aizstāvēt diplomdarbu. No tā laika sākās Rudzīša aktiera karjera, kura beidzās tik skumji. «Grūti viņam gāja [pēdējos gados], bija palicis pilnīgi viens, pa slimnīcām vien dzīvoja. Grūti gāja cilvēkam...» ar skumju nopūtu aktiera pēdējos dzīves gadus »VZ« komentēja viņa kolēģis Ivars Puga. Aktierim Rudzītim bija tikai 45 gadi...

Svarīgākais