Eirovīzijas dalībnieki ballējas "Jūras vārtos"

© F64

Pēc Eirovīzijas nacionālās atlases noslēguma konkursanti un pasākuma viesi turpat Ventspils teātra nama «Jūras vārti» kafejnīcā pulcējās uz noslēguma ballīti.

Uz galdiem netrūka uzkodu un šampanieša, turklāt, par spīti teju trīs stundu ilgajā Eirovīzijas maratonā nobadināto (un izslāpušo) apetītei, vismaz pārtikas klāsts pat negrasījās izbeigties. Bagātīgi, kā jau Ventspilī tas ierasts.

GALVENĀS PERSONAS

Galvenie sumināmie ballītē, protams, bija grupas «Musiqq» puiši. Ar sitienu pa plaukstu ar «Musiqq» līderi Maratu Ogļezņevu sasveicinājās arī pasākuma režisors Arvīds Babris.

PAĒDUŠAM PAĒDUŠO SAPRAST

Eirovīzijas noslēguma ballītē viens no pieprasītākajiem sarunas biedriem bija žūrijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks (no kreisās) – katrs vēlējās noskaidrot, kāpēc žūrētāji lēmuši tā un ne citādi.

MŪZIĶU VAKARIŅAS

Par laimi, mūziķiem nenācās gaidīt banketu, lai apmierinātu ēstgribu – arī tā saucamajā «green room» bija uzklāts visai bagātīgs galds. Mūziķu vidū cirkulēja joks, ka lielākie zaudētāji Eirovīzijā patiesībā bijuši «Musiqq», Lauris Reiniks un «Pieneņu vīns»: kamēr šī trijotne uzstātās superfinālā, tajā netikušie naski «notīrīja» galdus...

DĀVANĀ «MĪLGRĀVJAKS»

Ar interesantu dāvanu savas kompānijas paspārnē esošajiem mūziķiem izcēlās «Mikrofona ierakstu» direktore Elita Mīlgrāve. Laurim Reinikam tika konjaks, savukārt «Musiqq» puišiem – nedaudz modificēts konjaks, proti, uz kastītes tā nosaukums «Ararats» ar Mīlgrāves roku bija pārlabots uz «Mararats» – par godu «Musiqq» līderim Maratam Ogļezņevam.

LAI PALIEK PAR PIEMIŅU

Pēc savu pienākumu izpildīšanas un iznākšanas no žūrijas telpas žurētāji Juris Sējāns un Aivars Hermanis steidza iemūžināt savos mobilajos tālruņos pasākuma vadītājus Valteru Frīdenbergu un Jolantu Strikaiti. Lai paliek vismaz kaut kas piemiņai, visu Eirovīziju žūrija bija spiesta vērot TV ekrānos gluži tāpat kā jebkurš skatītājs.

6 un 7 (aplītī)

GLUDINI UN IZGLĪTOJIES!

Pirms kāpšanas uz skatuves mūziķi vēl varēja pielabot savus tērpus speciālā gludinātavā. Maratu Ogļezņevu īpaši iejūsmināja tajā uz sienas lasāmais teksts: «Jo lielāka pasaule, jo augstāku ideju prasa province tālu no karaļa.»

AR KEDĀM UZ BALLI

«Radio SWH» speciālbalvu pasniedza Juris Millers, kurš uz skatuves kāpa koši sarkanās elegantās kedās. Izrādās, ka tās pirktas Amerikā (cenu gan Millers neatminējās) un Eirovīzijā piedzīvojušas savu «pirmizrādi».

10

PAPARACI VILŠANĀS

Šādu kadru ķerot, iespējams, kāds no fotogrāfiem iedomājās, ka ticis pie jauna mīlas pārīša bildes. Taču nē – attēlā redzama Paula Dukure un viņas jauneklīgais tēvs Edijs Dukurs no «D-family» jeb Dukuru ģimenes.

VAI JAUNS PĀRIS?

No simpātiskās Evijas Slokas visu pasākuma laiku ne soli neatkāpās viņas kolēģis no šova «O!Kartes akadēmija» laikiem Ivars Galiņš. Tiesa, manot pret sevi vērstus fotoobjektīvus, viņš centās atvirzīt krēslu tālāk no Evijas un neverbālajā komunikācijā vērsties pret blakussēdētāju... Jāatzīst, Evija prot izmantot puišus: savulaik tika baumots par viņas attiecībām ar citu «akadēmistu» Nikolaju Puzikovu, tomēr Galiņš varētu būt noderīgāks – kā novēroja »VZ«, puisis stiepa pat instrumentus...

..UN UZVARĒTĀJS IR...

Fani tīkoja arī pēc Kažas (Kārlis Būmeisters) autogrāfiem, kam, iespējams, bija arī kāda dziļāka jēga. Proti, ģenerālmēģinājumā, kura laikā fināla uzvarētājs, protams, vēl nebija zināms, brīdī, kad tika paziņots braucējs uz Diseldorfu, tika teikti šādi vārdi: «Un uzvarētājs ir... Kārlis Būmeisters!»

GRŪTI BEZ MĀRTIŅA...

Šā gada Eirovīzija bija pirmā, kurā klāt diemžēl nevarēja un nekad vairs nevarēs būt eiroveterāns Mārtiņš Freimanis. «Jūras vārtos» bija izveidots speciāls stends ar fotogrāfijām, kurās Freimanis redzams Eirovīzijā.

GRŪTI MĀCĪBĀS, VIEGLI KAUJĀ

Koncertā ar jaunu dziesmu uzstājās arī grupa «Labvēlīgais tips» ar Fredi (Andris Freidenfelds) priekšgalā. »VZ« kādu stundu pirms pasākuma viņu sastapa «Jūras vārtu» kafejnīcā kaut ko cītīgi studējam no lapiņām. «Viņš nezina dziesmai vārdus!» irgoja pārējie «labvēlīgie», kamēr Fredis, taujāts par lasāmvielu, ar supernopietnu sejas izteiksmi »VZ« paziņoja: «Lasu «Playboy». Ir tāds žurnāls.»

NESMUKUMS

Jau ģenerālmēģinājumā tehniska ķibele atgadījās grupas «Blitze» puišiem – dīvāns, kurā bija paredzēta mūziķu «dzīvošanās» priekšnesuma laikā, saplīsa, pirms tam vēl kāds knapi bija pieskāries.

KURPES SPIEŽ?

Par savu profesionālo sniegumu žūrijas aprindās un arī aizkulisēs cieņu izpelnījās trešās vietas ieguvēji «Pieneņu vīns». Nevarēja vienīgi saprast, kāpēc grupas soliste ar dīvaino vārdu un vēl dīvaināko uzvārdu (Evilena Protektore) pa «green room» visu laiku pastaigājas, turot kurpes rokās...

Svarīgākais