Bikšus demonstrē slēpotprasmi, Rutulis pieprasa trasi vārguļiem

© F64

Aizvadītās nedēļas nogalē sportiskām aktivitātēm uz slēpēm varēja ļauties visi, kas ieradās Vecpiebalgā pie Alauksta ezera.

Savu fizisko izturību un slēpotprasmi dalībnieki varēja pārbaudīt divās disciplīnās – 42 kilometru un 15 kilometru maratonā. To darīja arī sabiedrībā populāri cilvēki.

Kamēr lielākā daļa tā sauktā sabiedrības krējuma vēl tikai slēpoja savu 15 kilometrus garo distanci, biatlonists Ilmārs Bricis stundā un 50 minūtēs kā pirmais pievārēja 42 kilometru trasi un mierīgi dalīja autogrāfus.

Nonākot finiša taisnē, krodzinieks Kārlis Bikšus aizdomīgi smagi elsa un viņa smaids likās samocīts. Taču pirms starta viņa stāstītais par labi apgūto slēpošanas prasmi skolas laikā acīmredzot bija patiesība, jo viņš no sabiedrībā atpazīstamajiem slēpotājiem sasniedza labāko laiku – 1.40:27.

Blondā televīzijas dīva Kristīne Garklāva varbūt arī izskatās pēc trauslas būtnes, taču patiesībā ir sieviete ar pamatīgu krampi. Viņas trasē uzrādītais laiks 1.55:27 lika cieņā noņemt cepuri, tas ir, slēpošanas micīti, daudziem vīriešiem.

Uz starta devās arī visi jaunieši no reklāmas seriāla «Zelta zivtiņa». Kā pirmais 15 kilometrus pievārēja Gatis Kimonts (reklāmās pazīstams kā Oskars), kas finišēja ar rezultātu 2.10:28.

Dažas sekundes vēlāk finiša taisni šķērsoja vēl viens ZZ varonis – mūziķis Mārtiņš Opmanis (Alekss), kas šos 15 kilometrus veica 2.10:36. Finišā puisis samocītā balsī atzinās, ka trases laikā ir pamatīgi iesvīdis.

Kā beidzamais no ZZ reklāmas sejām finišu grīļodamies un pēdējiem spēkiem sasniedza Dima Golubevs jeb Makss, kas trasē pavadīja 2.24:08.

Pēc teju divarpus stundām, precīzāk, 2.29:44, finiša līniju šķērsoja LNT laika ziņu vadītājs Kristaps Tālbergs, taču viņš izskatījās tik ļoti pārguris, ka tādas fotogrāfijas publicēšana būtu pat neētiska...

Pirms gaidāmā slēpošanas maratona cilvēkus uz slēpēm visaktīvāk aicināja kāpt LNT laika ziņu guru Māris Grigalis. Smaidīgu un ar visu ekipējumu »VZ« viņu sastapa Vecpiebalgā gatavojamies startam. Taču pēc diviem kilometriem šovmenis, pamatīgi piekusis, atgriezās pie starta plača, tā arī nenoslēpojot visu trasi.

Par vēl vienu šīs slēpošanas trases neveiksminieci var uzskatīt ZZ reklāmas seju Daci Grimzi. Atraktīvā meitene pirms starta »VZ« lielījās ar savu uzrakstu uz T krekliņa, taču finišā ieradās, sēžot uz sniega motocikla. «Es noslēpoju savus desmit kilometrus, un tad man vienkārši vairs nebija spēka,» vaļsirdīgi atzinās Dace.

Dziedātājs Normunds Rutulis klātesošos priecēja, izpildot dziesmu par ūdensrozēm Vecpiebalgā. Vaicāts par savām slēpošanas spējām, viņš atklāja, ka kopā ar kolēģi no «Radio SWH» Kasparu Upacieri jeb Ufo varētu startēt vārguļu distancē, noslēpojot 1 kilometru...

Svarīgākais