Teātra observatorijā kaislības uz skatuves noved pie traumām

© F64

Aizvadītās nedēļas nogalē pirmizrādi piedzīvoja Teātra observatorijas izrāde «Mašīnrakstītāja», kas tendēta uz krievu valodā orientētu publiku.

Galvenās lomas tēlotāja Olga Gaļamova tik pārliecinoši iejutās bezcerīgi iemīlējušās sievietes tēlā, ka ģenerālmēģinājuma laikā neaprēķināja savu spēku un, triecot dūri pret galdu, krietni savainojās. Pirmizrādē gan viņa bija daudz uzmanīgāka.

Kādreizējais Dzintaru koncertzāles šefs, tagadējais SIA «Rīgas meži» valdes loceklis Andrejs Kondratjuks ar kundzi bija vieni no pirmajiem, kuri ieradās uz pirmizrādi. Pēc izrādes notiekošajā banketā viņš bija īsts omulības iemiesojums, tērzējot gan ar aktieriem, gan pašu teātra namamāti Gaļinu Poliščuku.

Banketā aktrise Karīna Tatarinova visus sveica, izpildot dažas romances krievu valodā. Par prieku sanākušajiem uz skatuves kāpa arī izrādes «Mašīnrakstītāja» galvenās lomas atveidotājs Maksims Šahovičs un kopā ar Tatarinovu latviešu valodā izpildīja Raimonda Paula dziesmu «Par pēdējo lapu». Klātesošie gan pavīpsnāja, ka labāk būtu dziedājuši krieviski...

Svarīgākais