Sabiedrības varenie rotājas svētkiem

© F64

Jau sākoties Adventes laikam, māju, privātmāju logos sāka parādīties mirgojoši rotājumi, bet turīgākie pacentās izrotāt arī apkārtni. »VZ« devās pavērot, kā savus īpašumus uz svētkiem izgreznojusi turīgākā sabiedrības daļa.

Mersedesu tirgotāja Benita Sadauska izvēlējusies ar lampiņām izrotāt pie sava Jūrmalas īpašuma esošos dabiskos kokus, un acīmredzami, ka tas ir profesionāļu roku darbs. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka tāda dāma diezin vai rāptos kokos, lai trīs metru augstumā iekarinātu lampiņu virteni. Visticamāk īpašuma rotāšanai izmantota speciālā tehnika.

Tieši kaimiņos Sadauskas īpašumam atrodas miljonāram, nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» šefam Edgaram Šīnam piederošais nams, kas uz svētkiem izceļas ar krāsainām eglītēm. Jāatzīst, ka uz kopējā fona viņa īpašums šogad rādās ja ne krāšņākais, tad gaumīgāk izrotātais gan.

Krāšņs un izgaismots Bulduru prestižajā daļā ir vēl kāds nams. Lai arī, pēc Zemesgrāmatas datiem, tas pieder citai personai, lietošanas tiesības uz apdzīvojamo platību līdz mūža galam pieder miljonāru sarakstā iekļautajam bijušajam «Parex» juristam Ļevam Voronovam.

«Parex» bijušā līdzīpašnieka Viktora Krasovicka un viņa meitas slavenā «Villa Marta» ar greznojumiem rotājas ne tikai pie centrālās ēkas, bet arī pagalmā. Tur esošā egle droši var mēroties spēkiem ar Rīgas galveno egli, lai gan šajā gadījumā tas attiecas tikai uz izmēru. Krāsainās lampiņas ļoti atgādina aizgājušos padomju laikus.

Attālāk no citām Mežaparka mājām, aiz puspabeigtām jaunbūvēm, Ķīšezera krastā slēpjas «Opium Cafe» īpašniecei, miljonāra Gunta Indriksona sievai Vitai Indriksonei piederošais nams, kas apkārtējā tumsā izceļas ar gaumīgām lampiņu virtenēm.

Pie rotas ticis arī kādreiz greznais, bet nu tukšais un pēc remonta lūdzošais uzņēmējas Irēnas Pulkinenas nams Mežaparkā. Tā ir neliela, šķiet, krūmā vai nelielā kokā iekārta lampiņu virtenīte, kas te iedegas, te nodziest, nespēdama kliedēt drūmu noskaņu īpašuma teritorijā.

Neliela, bet spoža eglīte rotā bijušā a/s «Parex banka» valdes priekšsēdētāja Nila Melngaiļa mājas pagalmu. Cik var noprast, Melngailis nav tendēts uz ārišķībām, toties ir rūpīgs, par ko liecina tas, ka eglīte pie viņa nama parādījās ļoti agri un mirdz jau vairākas nedēļas.

Svarīgākais