Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Aktieri pēc "Spēlmaņu nakts" ballītē laižas trakulīgās dejās [fotoreportāža]

© F64

Aktieri un teātrim tuvu stāvošie nav no tiem, kuri, skanot mūzikai, stāvēs rindā gar zāles sienām. Nedaudz ieturējušies pēc svinīgā pasākuma, pāri metās deju virpulī. Kuri bija kolorītākie «Spēlmaņu nakts» dejotāju pāri?

Ja dejas sākās tik ātri, tad lielā mērā par to jāpateicas daiļajām draudzenēm, Dailes teātra jaunajai aktrisei Anetei Krasovskai un radio «Skonto» balss Valda Meldera meitai Zanei Melderei. Abas meitenes kopā filmējušās seriālā «UgunsGrēks» un kopš tā laika esot labas draudzenes. Kā novēroja »VZ«, saskanīgi tērptajām meitenēm pēdas uz dejošanu niezēja jau pirms pasākuma oficiālās daļas, savukārt pēc tās bremzes tika atlaistas un jaunās aktrises virpuļoja pa laukumu, pamazām aizraujot līdzi arī citus dejotāju pārus.

Kaut arī izskatījās, ka ekspolitiķa Kārļa Leiškalna jaunākā meita Dārta savu draugu – Nacionālā teātra aktieri Artusu Kaimiņu – deju zālē ievelk pret paša gribu, pāra sniegumu var uzskatīt par satriecošu. Reti gadās redzēt pāri, kurā divas personības ar dejošanas iemaņām tiešām dejo viens ar otru, nevis dižojas ar savu māku plastiski un baudāmi kustēties. Skaidrs, šeit nav runa par iemācītām dejām, bet tīru improvizāciju un pašu izdomātām kustībām.

Precēta pāra atturība, tajā pašā laikā izteikta elegance – tā varētu vērtēt aktieru pāra Viļņa un Zanes Daudziņu sniegumu uz deju grīdas. Cik varēja manīt, abiem dejošana nav nekāds «laulātā pienākums izdancināt otru pusīti», bet gan prieks un patikšana, kas, gadu laikā pieslīpēta, priecē aci arī citiem.

Par vienu no pieprasītākajām daiļā dzimuma deju partnerēm kļuva Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa-Egliena, kuru temperamentīgā dejā griezt vēl nebija beidzis viens, kad ar skaļu plaukšķināšanu savās rokās pieprasīja jau nākamais partneris. Ap diviem naktī Lūriņu savās rokās skāva viņas vīrs Mārtiņš Egliens, kuram cieši piekļāvusies aktrise izjusti izbaudīja vairākas lēnās dejas.

Kad laikrādis tuvojās jau trešajai nakts stundai, virtuozos virpuļos uz teātra deju grīdas laidās arī Dailes teātra direktors Andris Vītols, kas ne tikai pamanījās eleganti izdancināt savu sievu Viju Vītolu (kādreiz Dzērvi), bet arī aizrautīgi dziedāt līdzi pilnīgi visām ballē skanošajām dziesmām.