Ķirsons un Sadauska izlido no "miljonāru saraksta"

© F64

Krīzes gads ir radījis iespaidīgas pārmaiņas Latvijas bagātāko cilvēku sarakstā – no pagājušā gada "zelta simtnieka" šogad tajā nav atrodama gandrīz piektā daļa dalībnieku.

Bagātāko cilvēku saraksta pirmajā desmitniekā šogad vairs nav atrodami vairāki baņķieri – "Aizkraukles bankas" akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, bēdīgi slaveno "pareksiešu" Kargina un Krasovicka ģimenes, kā arī "Trasta komercbankas" šefs Igors Buimisters, taču diez vai viņus tas īpaši uztrauc. Krietni bēdīgāk ap dūšu droši vien ir tiem "biezajiem", kuri vispār izkrituši no "zelta simtnieka".

Starp daudziem maz zināmiem vai pat nezināmiem vārdiem "augstākajā līgā" vairs nav arī vairāku prominentu personu. Tā, piemēram, "Top 100" šogad nav ticis Liepājas puses uzņēmējs Andris Griģis, nu jau bijušie "Arēnas Rīga" saimnieki Jeļena un Genādijs Bondariki, būvuzņēmuma "PBLC" līdzīpašnieks Jānis Lancers, ekscentriskais uzņēmējs un daudzu pieminekļu atjaunotājs Jevgeņijs Gombergs un citi. Taču skaļākie vārdi ir "Lido" šefs Gunārs Ķirsons un "mersedesu karaliene" Benita Sadauska. Par Sadausku "Baltic Screen" komentārs ir cerīgs ("šogad mersedesu tirgotājam "Domenikss" klājas labāk, taču ar pagājušā gada rezultātiem vietai pirmajā simtniekā nepietiek"), bet par Ķirsonu spriedums ir bargs: "Nacionālās uzņēmējdarbības simbols neapdomīgu biznesa lēmumu dēļ diemžēl ir tuvu bankrotam...

Svarīgākais