Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Lola ar bijušo vīru noslēgusi pamieru

© F64

Par vienu no seksīgākajām pašmāju dziedātājām dēvētā Lola festivālā «Bildes» pēc ilgiem laikiem kāpa uz vienas skatuves ar savu bijušo vīru Igoru Novikovu – tiesa, dažādos uzstāšanās laikos un dažādos projektos.

Lai gan abu starpā valdīja saspīlējums, konflikts neizcēlās, pat vēl vairāk – mūziķi uzsvēra, ka vēl viens otram tikai labu.

Katram savs projekts

Pirmā Latvijā no sabiedrībā populārajām sievietēm, kura pozējusi erotiskā fotosesijā pašmāju žurnālam, Lola jeb Lolita Novikova-Valts «Bilžu» koncertā uzstājās ar savu projektu «Hot Road», bet viņas šķirtais vīrs – ar savu «Igor Novikoff Band». Kongresu namā Lola bija manāma bez pavadoņiem, bet Novikovs kopā ar savu pašreizējo dzīvesbiedri un kādu mazu meitenīti. Kā novēroja »VZ«, brīdī, kad uz skatuves kāpa Lola un izpildīja divas kādreizējās abu grupas «Rebel» dziesmas, Novikovs ar abām savām dāmām stāvēja zāles aizmugurē. Viņš nedaudz paklausījās, tad apcirtās un it kā noskaities izgāja no zāles, ģitārista dzīvesbiedre aizrautīgi plaudēja dziesmām, savukārt meitenīte pat aizskrēja zāles priekšpusē. Festivāla noslēdzošajā ballītē Lola vientulīgi sēdēja pie galda un no apskaidrības viedokļa izskatījās krietni dīvaini. Uz brīdi viņai klāt piegāja arī Novikovs un mēģināja kaut ko dziedātājai iestāstīt, taču, pēc »VZ« novērotā, nesekmīgi. Tomēr viss beidzās labi – abi bija manāmi arī mierīgi komunicējam.

Atgriezusies Latvijā

Lolas ilggadējā laulība ar Novikovu tika šķirta 2002. gada aprīlī, turklāt, cik varēja noprast pēc dziedātājas izteikumiem, ne īpaši draudzīgi – dažās intervijās viņa aizplīvuroti minēja, ka neesot pieņemams, ja pret sievieti paceļ roku... Abiem ir kopīga meita Rebeka, kurai ir nu jau 18 gadu – arī viņa sestdien pabija Kongresu namā, lai paklausītos gan mātes, gan tēva uzstāšanos. «Igors bija ienācis pie manis ģērbtuvēs, lai parunātos – tas ir kaut kas, man par to bija liels prieks!» sarunā ar »VZ« atzinās Lola, kuras attiecības ar šķirto vīru līdz šim bija pavēsas.

Pēc šķiršanās Lola devās prom no Latvijas un astoņus gadus par savu pamata mītnes vietu sauca Šveici, tāpat dažādos muzikālos projektos bija manāma arī Itālijā. Pēdējā laikā gan viņa aizvien biežāk bijusi Latvijā. «Šobrīd es esmu šeit. Un rīt arī būšu šeit,» uz jautājumu, vai pašlaik viņa nogruntējusies Latvijā uz palikšanu, mīklaini izteicās Lola. «Bildēs» viņa esot uzstājusies kopā ar «ļoti labiem cilvēkiem, kas mani atrada – viņiem es vienkārši nevarēju pateikt nē». Savulaik baumoja, ka ar vienu no Lolas pavadošā sastāva mūziķiem viņu saista arī kas vairāk nekā tikai interese par mūziku, taču arī šajā jautājumā dziedātāja skaidrību neieviesa. «Šeit viņš neatrodas. Bet viņš ir,» mīklaini smaidot, teica Lola.

Vēl visu to labāko

Mūždien nosvērtais Novikovs sarunā ar »VZ« noliedza, ka būtu pametis Kongresu nama zāli, jo viņu kaut kas nav apmierinājis bijušās sievas uzvedībā vai izpildījumā – tā vienkārši esot sagadījies. «Pat nezinu, kā viņai [Lolai] klājas. Nē, protams, mēs sarunājamies un kontaktējamies – mums taču ir kopīgs bērns!» uz »VZ« izprašņājumiem lakoniski atbildēja ģitārists. Arī pret abu kopīgi radīto «Rebel» dziesmu (to mūzikas autors ir Igors, tekstu – Lola) izmantošanu mūziķim nebija iebildumu. «Nekādu problēmu, viņa «Rebel» laikos šīs dziesmas dziedāja, kāpēc to nevarētu darīt arī tagad?! Vēlu viņai tikai to labāko. Savulaik mākslinieciskā ziņā mēs kopā daudz izdarījām.»

Pašlaik Novikovs savācis ļoti respektējamu sastāvu, kura stils ir tuvāks blūzam, rokenrolam un soulmūzikai – tajā spēlē profesionāli mūziķi: basģitārists Bruno Priekulis, taustiņnieks Juris Kristons, pianists Gints Žilinskis un bundzinieks Vilnis Krieviņš, fona vokālu piedzied Zane un Sabīne. Uzstāties sanākot visai maz, jo projekts ir samērā daudzskaitlīgs. «Šobrīd visiem mūziķiem klājas grūti. Tādi laiki – kam tagad viegli!» teica Novikovs.