Atceļ Žorža Siksnas lielkoncertu

© F64

Dažas dienas pirms oktobrī «Arēnā Rīga» paredzētā Žorža Siksnas un Liepājas simfoniskā orķestra lielkoncerta masu mediji saņēma ziņu no rīkotājiem, ka «dažādu iemeslu dēļ» koncerts atcelts. Lai gan par to tika ziņots jau jūlija sākumā un tagad tikai vēlreiz atgādināts, apzīmējums «dažādi iemesli» jau licis dzimt visdažādākajām baumām.

Biļetes uz Žorža Siksnas un Liepājas simfoniskā orķestra lielkoncertu «Arēnā Rīga» pat nepaguva nonākt, tāpēc organizatoriem šajā jomā problēmu nebūs. Interesanti, ka 16. oktobrī plānoto koncertu uzņēmās rīkot aģentūra «Gerons», kas iepriekš ir sadarbojusies ar tādām Krievijas estrādes zvaigznēm kā Alla Pugačova, Maksims Galkins un citi. Sazinoties ar «Gerons» pārstāvi Valentīnu Korčaginu, »VZ« tā arī netapa skaidrs koncerta atcelšanas iemesls. «Īsti nemāku teikt, jo mēs pat nepaspējām izlikt reklāmas un sākt aktīvu biļešu tirdzniecību, kad saņēmām atteikumu par koncerta rīkošanu,» skaidroja Korčagina. Tas esot noticis augusta sākumā, īsi pēc tam, kad tika izsūtītas preses relīzes par gaidāmo pasākumu.

Pats Žoržs Siksna »VZ« apgalvoja, ka koncerta atcelšanas iemesls bijis saistīts ar organizatoriskas dabas jautājumiem. «Bija nesaskaņas ar koncerta rīkotājiem, jo biļešu tirdzniecībai bija atvēlēts īss laiks un koncerts ieplānots īsi pēc vēlēšanām. Bija daudzi organizatoriski jautājumi, kas man nepatika,» skaidroja Siksna. Mūziķis atzina, ka neredz sevi uz «Arēnas Rīga» skatuves un labprātāk uzstātos daudz intīmākā gaisotnē. «Jau šobrīd tiek runāts par iespēju šo koncertu rīkot citā vietā un savādākā sastāvā. Un šoreiz koncerta rīkošana tiks uzticēta kompānijai, kas tomēr orientējas uz latviešu auditoriju,» piebilda Siksna.