Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Repše kopā ar sievu operu vēro, sadevušies rokās

© F64

Džuzepes Verdi operas «Aīda» atjaunojuma pirmizrādē, kas pirms nedēļas bija skatāma Latvijas Nacionālajā operā, skatītāju vidū bija arī finanšu ministrs Einars Repše (48) un viņa dzīvesbiedre Rūta Raginska-Repše (24).

Ekstravagantais un brīžiem smieklīgais politiķis Einars Repše finanšu ministra amatā un arī politikā aizvada pēdējās nedēļas – kā zināms, viņš uz 10. Saeimu nolēma nekandidēt. Iespējams, ka politikas pamešana liks kādreiz sevi kā gleznotāju pierādīt gribējušajam Repšem mesties augstās mākslas apkampienos – »VZ« viņu pagājušajā nedēļā kopā ar sievu Rūtu Raginsku-Repši sastapa operas namā, kur pāris bija ieradies noskatīties Džuzepes Verdi operas «Aīda» atjaunojuma pirmizrādi. Pa Baltā nama gaiteņiem abi pastaigājās, rokās sadevušies, un neslēpa jūtas.

Tiesa, ar ģērbšanās stilu Repšem joprojām kaut kas nav kārtībā. Gandrīz visu pagājušo ziemu masu mediju nievas izpelnījās ministra svītrainais ādas uzvalks, kurš tika dēvēts par augstajam amatam neatbilstošu un pat valsts tēlu graujošu. Repšes ģērbšanās stils izraisīja plašu rezonansi arī sabiedrībā, un sociālās saziņas tīklā «Twitter» pret to pat tika sākta īpaša kampaņa un parakstu vākšana. Nostaigājis ādas uzvalkā kādu pusgadu, Repše maijā to nomainīja pret gaišu, vasarīgu uzvalciņu. Taču oktobrī, masu medijiem par lieliem priekiem, ādas uzvalks uz Repšes atkal bija ierindā. »VZ« novēroja, ka politiķis savā ādas uzvalkā bija ieradies pat operā, kurā ierasts piekopt nedaudz elitārāku ģērbšanās stilu. Ar gaumi (vismaz apģērba jautājumā) Repšem ir acīmredzamas problēmas...

Leģendārā mākslinieka Ilmāra Blumberga un režisores Māras Ķimeles iestudējumu «Aīda» finanšu ministrs Einars Repše kopā ar sievu Rūtu noskatījās, sēžot atsevišķā ložā. Kamēr ministra sieva vairāk ļāvās liriskās mūzikas baudījumam, Repše virs skatuves esošajā ekrānā aktīvi sekoja līdzi operas āriju tekstu tulkojumiem. Starpbrīdī »VZ« abus, mīļi rokās sadevušos, sastapa operas kafejnīcā malkojam kafiju.

Kaut arī finanšu ministra Einara Repšes un viņa sievas Rūtas laulībai šogad apritēs nu jau piektais gads, abu starpā vēl joprojām strāvo acīmredzams mīļums. Pamanījis savā virzienā vērstu »VZ« fotogrāfa kameru, Repše ieņēma vietu pie nomaļākā operas kafejnīcas loga un savai divus gadus vecā dēliņa Riharda mātei veltīja sirsnīgu apskāvienu. Ministra mīļotā atplauka žilbinošā smaidā.