Pasaules čempions Vainšteins minas kopā ar tautu

© F64

Aizvadītajā svētdienā savu divdesmit gadu pastāvēšanu svinēja Latvijas riteņbraucēju «Vienības brauciens», kur tautas klasē pedāļus mina vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, tostarp arī kādreizējais pasaules čempions Romāns Vainšteins. Pēc sportista karjeras beigām «Vienības brauciens» ir vienīgās riteņbraucēju sacensības, kurās savas iemaņas demonstrē arī Vainšteins.

Siguldā notiekošais «Vienības brauciens» pulcēja rekordlielu braucēju skaitu – piedalījās 4454 dalībnieki. «Jau otro gadu «Latvijas dzelzceļš» aicināja iedzīvotājus piedalīties «Vienības velobraucienā» – sportiskā, aizraujošā, vienojošā un veselīgā izklaidē. Arī paši dzelzceļnieki uz starta līnijas devās kuplā skaitā,» norādīja a/s «Latvijas dzelzceļš» valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Visvairāk cilvēku izvēlējās doties tā saucamajā tautas braucienā. Uz starta līnijas priekšplānā ar 2001. numuru un sev neraksturīgi melnu sporta tērpu stājās arī kādreizējais pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins – viņš šo titulu izcīnīja 2000. gadā. Pēc tam, kad 31 gada vecumā Vainšteins pārtrauca sportiskās aktivitātes, uz riteņa viņš redzams ļoti reti, un «Vienības brauciens» praktiski ir vienīgās sacensības, kurās startē kādreizējais čempions. «Tā ir laba kopības izjūta. Ar savu piedalīšanos gribu stiprināt šā pasākuma labās tradīcijas,» teica Vainšteins, kurš šobrīd darbojas vīna biznesā.