Sievietēm patīk enerģiski, dejojoši vīrieši

© Scanpix/AFP

Nortumbrijas universitātes zinātnieki nākuši pie secinājuma, ka "kustības dejas laikā ir nepārprotami signāli par vīrieša kā sugas turpinātāja kvalitāti, viņa veselību, enerģiju un spēku," vēsta izdevums "The Independent."

"Cilvēki gluži intuitīvi atšķir dažādas dejas kustības sadalot tās labās un sliktās," norāda viens no pētījuma autoriem psihologs Niks Nivs. "Mēs vienkārši izmantojām biometrisko analīzi apvienojumā ar šo uztveri un tagad varam precīzi pateikt, kādas dejotāju kustības šķiet pievilcīgas sievietēm."

Psihologi izmantojuši stingri zinātnisku pieeju, viņi palūdza vairākus jaunus vīriešus, kuri nav profesionāli dejotāji, padejot tipiskas deju mūzikas pavadībā nofilmēja tos un ar datora palīdzību izveidoja videomateriālu, kurā redzamas dejojošas figūras. Aptaujā piedalījās 35 heteroseksuālas dāmas, un rezultāti liecina, ka vairums sieviešu vislielāko uzmanību pievērsa torsam, kaklam un galvai, mazāk kāju un roku kustībām, pats galvenais dejas laikā ir vīrieša labā ceļgala kustības pareizajā ātrumā.

Visnegatīvākā attieksme bija pret saraustītām un atkārtotām kustībām.

Izrādās, ka vairāk par visu sievietes piesaista vīrieši, kuri dejo enerģiski, demonstrējot stilu un radošās spējas.

„Kustības dejas laikā ir nepārprotami signāli par vīrieša kā sugas turpinātāja kvalitāti, viņa veselību, enerģiju un spēku,” noslēdz izdevums.