Tomass Kleins steidz uz Rīgu, lai palīdzētu izvēlēties ģitāru

Atbalstot labo darbu projektu, mūziķis Tomass Kleins šīs nedēļas sākumā mēroja ceļu no Liepājas uz Rīgu, lai šā projekta konkursa uzvarētājai palīdzētu izvēlēties viņas mūžā pirmo ģitāru un parādītu pirmos akordus.

Projekta «Labiedarbi.lv» konkursā pirmo vietu ieguva Ramona – 12 gadus veca meitene no Madonas, kas, pateicoties cilvēku balsojumam, saņēma 350 latu lielu finansējumu sava sapņa piepildīšanai – akustiskās ģitāras komplekta iegādei. To meitene vēlējās, lai sāktu skoloties ģitārspēlē. Ramona jau šobrīd muzikāli izglītojas, spēlējot klavieres un flautu, kā arī dziedot korī un vietējā popgrupā «Smaidiņš».

Izvēlas «ekslīvu»

Lai gan topošajai mūziķei ir tikai 12 gadu, viņai jau ir savs favorīts – liepājnieks Tomass Kleins. «Tā spēlēt ģitāru kā Tomass Kleins prot tikai tie, kam Dieviņš devis īpašu talantu!» projekta pieteikumā rakstīja Ramona. «Taču cerību, ka papildus klavierēm un flautiņai, ko mūzikas skolā apgūstu šobrīd, arī es varu iemācīties spēlēt ģitāru, un ne tikai savam priekam, bet arī lai iepriecinātu pārējos, neesmu atmetusi un neatmetīšu arī tad, ja šajā projektiņā zaļā gaisma tiks dota kādam citam! Lai atbalstu un cilvēkmīlestību gūst tas, kam tas visvairāk nepieciešams! Lai gan, ja godīgi – tik ļoti gribētos.» Šī sirsnīgā pieteikuma autorei bez balvas tika arī pārsteigums – ģitāras izvēlē viņu bija ieradies konsultēt pats Kleins.

Labākie – franči

Izrādās, ka Kleins speciāli no Liepājas uz Rīgu devies agrāk, lai izpētītu veikalā pieejamos instrumentus un noteiktu, kurš jaunajai meitenei būtu piemērotākais gan cenas, gan kvalitātes ziņā. «Patiesībā bišķiņ pazīstu to ģimeni. Gribēju palīdzēt, lai bērnam labs tas instruments,» ar liepājnieku slaveno akcentu »VZ« atzina ģitārists. Izvēlēto franču ražoto ģitāru viņš gan pats redzējis pirmoreiz mūžā, arī tās nosaukums neko nav izteicis, taču «tās koks laikam ir ļoti labs, arī «štimmungs», jo pamēģināju un labi skanēja». Pēc skata instruments nav acīs krītošs, bet «tās vienkāršās lietas jau bieži vien ir tās labākās», prātoja Kleins. Savukārt par Ramonas muzikālo potenciālu viņš izteicās daudzsološi: «Ja gribēs un atradīs laiku, tad pamācīsies, un gan jau drīz varēs tētim un mammai uzspēlēt.»

Svarīgākais