Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Koķe atstāj Žagaru bez puķēm

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs 7. jūlijā izdevis dekrētu, ar kuru Raimondam Paulam piešķīris Goda ordeni par lielo ieguldījumu Latvijas un Krievijas kultūras sakaru veicināšanā, kā arī par krievu valodas popularizēšanu Latvijā, savukārt Latvijas Nacionālās operas direktoru Andreju Žagaru un Daugavpils universitātes rektoru Arvīdu Barševski aplaimojis ar Draudzības ordeni.

Ordeņa pasniegšanas ceremonijā Krievijas vēstniecībā pulcējās arī augstas amatpersonas, piemēram, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, Rīgas mērs Nils Ušakovs, kultūras ministrs Ints Dālderis un citi, bet atzinību Latvijas pārstāvji saņēma no Kremļa administrācijas vadītāja Sergeja Nariškina rokām. Acīgākiem pasākuma vērotājiem šķitis savādi, ka Koķe ziedus pasniegusi tikai Paulam un Barševskim, bet operas šefs Žagars tos nav saņēmis. Ministres padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe »VZ« norādīja, ka nekāda zemteksta šajā rīcībā nav, jo tikai diviem ordeņa saņēmējiem ir ciešs sakars ar izglītības nozari: Barševskim kā Daugavpils universitātes rektoram, bet Paulam – kā vairākkārtējam skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes priekšsēdētājam.

TIKAI SAVĒJIEM. Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe Kremļa ordeņu pasniegšanu Krievijas vēstniecībā apmeklēja, tērpusies pasākuma noskaņai atbilstošā sarkanā kleitā. Ziedus ministre pasniedza tikai diviem no trim apbalvotajiem – Raimondam Paulam un Arvīdam Barševskim. Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars no ministres apsveikumu nesaņēma.