Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Futbolists Rubins pārdod vēsturisku namu Mežaparkā

© Romāns Kokšarovs

Teju par miljonu eiro pārdošanā izlikts Latvijas futbola izlases spēlētājam Andrejam Rubinam piederošais īpašums Mežaparkā, Kokneses prospektā. Nelielo namu ar mansarda izbūvi sportists iegādājies tālajā 2001. gadā, kad vēl spēlēja Anglijas klubā «Crystal Palace», taču, pēc neoficiālām ziņām, savā īpašumā nav bijis biežs viesis.

Saskaņā ar sludinājumā pausto informāciju pašlaik Azerbaidžānā spēlējošā Latvijas izlases futbolista Andreja Rubina īpašums sastāv no dzīvojamās mājas, saimniecības ēkas ar pirti un garāžu divām automašīnām, kā arī 1700 kvadrātmetru lielu zemes gabalu. Dzīvojamās mājas pirmajā stāvā ir viesistaba, tualete un sanitārais mezgls, bet otrajā – trīs istabas un vēl divas tualetes. Mājas pagrabā izvietota gāzes apkures sistēma, savukārt zāliens aprīkots ar automātiskās laistīšanas sistēmu.

Dzīvojuši komponisti Skultes

Mežaparka Attīstības biedrības mājaslapā minēts, ka šajā mājā pirms kara kādu laiku dzīvojuši ievērojamie latviešu komponisti Ādolfs un Bruno Skultes. No 1939. līdz 1940. gadam mājā dzīvojis arī Latvijas Universitātes docents Alfrēds Putnis ar ģimeni. Padomju laikā māja nacionalizēta un tajā dzīvojušas vairākas ģimenes, bet pēc atmodas laika māju atguva Ādolfs Skulte. Zemesgrāmatas dati liecina, ka no viņa par 45 000 latu māju atpircis kāds Aleksandrs Švaršteins, savukārt no viņa par krietni lētāku naudu – 34 410 latiem – īpašumu atpircis Rubins. Īpašuma vērtībai ceļoties, sportists nav atturējies īpašumu ieķīlāt par pamatīgu summu – aptuveni pusmiljonu latu, kas atbilst mājas pašreizējai cenai – 611 439 latiem.

Pagaidām neviens nepērk

Tiesa, pagaidām neizskatās, ka cilvēki lauztos īpašumu pirkt, jo, lai arī tas atrodas labā vietā Mežaparkā un varētu būt ļoti ērts dzīvošanai, tomēr ir diezgan neliels un nekustamo īpašumu tirgus joprojām nav īsti atdzīvojies.

Jāatgādina, ka Rubins ir ilggadējs Latvijas futbola izlases spēlētājs, kurš paguvis maizīti pelnīt visdažādākajos klubos – gan pašmāju «Skonto» un «Liepājas metalurgā», kur izcīnījis gan Latvijas čempiona, gan Latvijas kausa ieguvēja titulus, gan ārzemēs – Krievijas komandās «Šiņņik» un „Spartak», gan arī jau pieminētajā «Crystal Palace». Patlaban sportists spēlē Azerbaidžānas līderkomandā Baku «Inter».