Maizīša un Zatlera dēļ prokuratūras darbinieks gūst smagas traumas

© Andrejs Terentjevs, f64

Pēc "Vakaru Ziņu" rīcībā esošās informācijas, 23. februārī Ģenerālprokuratūras ēkā Kalpaka bulvārī noticis smags negadījums, ko ilgu laiku mēģināts noklusēt.

Ģenerālprokuratūras ēkā 24. februārī notika virsprokuroru sanāksme, kurā tiesībsargi atskatījās uz pērn paveikto. Uz šo sanāksmi bija plānojis ierasties arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Augsto viesi gaidot, it kā pats ģenerālprokurors Jānis Maizītis, it kā kāds no viņa padotajiem, esot pavēries uz ēkas jumtu un ieraudzījis uz tā sniega kaudzes. Nekavējoties esot uzdots jumtu notīrīt. To darīt devies 40 gadus vecais Ervīns Jurisons, kas diemžēl līdz jumtam nav ticis: viņš augšup devies ar prokuratūras liftu, ar kuru parasti tiek pārvadāti dokumenti, bet tas nav izturējis šādu svaru un nokritis, liecina »VZ« rīcībā esošā neoficiālā informācija. Darbinieks guvis smagas traumas.

Šo informāciju daļēji apstiprina arī Valsts darba inspekcija (VDI): «VDI izmeklēja 23. februārī notikušu nelaimes gadījumu, kurā prokuratūras Saimniecības daļas vadītāja vietnieks guva smagas traumas, nokrītot no augstuma, jumta tīrīšanas no lāstekām laikā. Izmeklēšanā konstatēts, ka nelaimes gadījuma cēlonis ir darba aizsardzības instrukciju neievērošana un nepietiekama kontrole no darba devēja puses. Darbu veikšanai lietots neatbilstošs darba aprīkojums – kravu pacēlājs.»