Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

Supermodeles Misānes slavenākais mīļākais izrādās gejs

© personīgā arhīva

Ar lakonisku paziņojumu: «Esmu gejs!» daudzu aizdomas beidzot publiski apstiprinājis slavenais popdziedātājs Rikijs Mārtins (38), pat nenojaušot, kādā kaunā un negodā nu iegrūdis salacgrīvieti Inesi Misāni (45), kas savu popularitāti iemantojusi, apjūsmojot šā vīrieša virtuozitāti gultā...

Baumas par populārā puertorikāņu popdziedātāja Rikija Mārtina netradicionālo seksuālo orientāciju pasaules presē ir izskanējušas vairākkārt – viena no tām sakrita ar laiku, kad Mārtinu sev bija pielaulājusi kādreizējā dziedātājas Laimas Vaikules fona dejotāja Inese Misāne, kas nu jau ilgus gadus par savām mājām sauc Kaliforniju. «Man nevajadzētu par to runāt, bet skalā no 1 līdz 10 es viņam dotu 20!» Misānes publiskais novērtējums Mārtina mīlas prasmēm melns uz balta izlasāms 2001. gada 22. marta laikrakstā «The New York Post». «Viņš ir īsts vecis!» vienā no vecākajiem amerikāņu izdevumiem pravietiski pasludina Misāne, saldajā ēdienā atklājot vairākas pikantas epizodes no abu guļamistabas un tādējādi līdz ar zemi nolīdzinot jau atkal uzvirmojušās baumas par dziedātāja homoseksualitāti. «Tas ir tik nepatiesi. Tas ir kā joks. Es vēlētos, lai visi vīrieši būtu tik homoseksuāli,» izdevumam «The New York Post» aizrautīgi klāsta Misāne, kas, visticamāk, no visas sirds arī vēlējās izbaudīt to, par ko tik pārliecinoši stāstīja presei.

Gejs beidzot jūtas labi

Diemžēl jau toreiz, lūgts komentēt savas attiecības ar latvieti Misāni, kas ASV presē tika pieteikta gan kā «garkājainā modele», gan kā «krievu ielasmeita», Mārtins, noslēpumaini smaidot, paziņoja: «Inese ir ļoti brīnišķīga sieviete, arī laba draudzene... Mūs abus vieno tikai parasta draudzība.» Lai gan vārdu savienojums «mēs esam tikai labi draugi» jau kļuvis par standartfrāzi gan Rietumu, gan pašmāju slaveno pāru vidū, šoreiz dziedātāja teiktais izrādījās patiesība.

Jāpiebilst, ka 2008. gada augustā dziedātājs Mārtins paziņoja, ka kļuvis par divu bērnu – dvīņupuiku Mateo un Valentīno – tēti, pie savām atvasēm tiekot ar surogātmātes palīdzību. Kas notiks turpmāk? «Vai es baidos no paša atklātās patiesības? Nemaz! Gluži pretēji – tā mani piepilda ar spēku un drosmi! Un tieši šīs lietas man ir nepieciešamas, jo īpaši tagad, kad esmu tēvs diviem fantastiskiem zēniem, kas ir pilni ar brīnišķīgu gaismu, un no kuru īpašā skatījuma uz šo pasauli es katru dienu iemācos atkal un atkal ko jaunu. Es varu koncentrēties tikai uz to, kas ar mani notiek šajā brīdī. Vārds «laime» šobrīd man ir ieguvis jaunu nozīmi,» par sevi ir pārliecināts Mārtins.

Ceļš uz zvaigznēm

Diez vai tikpat pārliecināta par sevi var justies supermodele (vismaz par tādu viņa sevi sauc, lai gan modes pasaules cilvēki neatminas redzējuši šo garkājaino būtni kāpjam uz skatuves mēles) Inese Misāne, kurai dislokācijas vietas maiņas dēļ gan vismaz ies secen latvju tā sauktā sabiedrības krējuma vidū šobrīd viņai adresētās nievas. Šajā mirklī tiešām vietā ir retorisks jautājums – vai nu Misānei ir gana vāja nojausma par to, ko īsti nozīmē patiešām labs sekss, vai arī visi viņas nostāsti par mīlas dēkām ar tādiem Holivudas aktieriem kā Ričardu Gīru, Šonu Pennu, Velu Kilmeru, Brouliju Kingu Nolti, Benisio del Toro un citiem arī ir tikai salacgrīvietes fantāzijas?

Jāatgādina, ka Misāne ir viena no slavenākajām «zvaigžņu medniecēm» – tieši caur gultu viņa tikusi pie pārticīgas dzīves saulainajā Kalifornijā un iespējas redzēt savu foto štatu respektablākajos bulvārpreses izdevumos. 80. gados salacgrīviete Inese gan vēl bija pavisam parasta meitene – viņa pat paguva kļūt par slavenā trīssoļlēcēja Māra Bružika sievu, taču ātri vien no viņa izšķīrās. Pēc tam viņas ceļš veda uz zvaigznēm – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Arī pēdējos gados Misāne ik pa laikam paviesojas Latvijā, un tad viņu var redzēt naktsklubos pašmāju slavenāko «tusētāju» pulkā. Viņa gan nekad neaizmirst paviesoties arī pie saviem vecākiem dzimtajā Salacgrīvā, kur, pēc nostāstiem, atkal kļūstot par to pašu vienkāršo meiteni, taču tas jau ir pavisam cits stāsts...