Binnija šķiras no skandalozā Džilindžera

© F64

Viens no kolorītākajiem pāriem Latvijas radošo cilvēku aprindās, uzņēmēja Binnija Ārberga un režisors Dž. Dž. Džilindžers šķiras – tas nu ir pilnīgi skaidrs. Kad un kāpēc – uz šiem jautājumiem sīkāki komentāri netiek sniegti.

Mūždien nihilistiski noskaņotā režisora Dž. Dž. Džilindžera klusēšana par notikumiem savu attiecību frontē jau ir iepriekš paredzama, bet vitālā un enerģiskā viņa sieva Binnija Ārberga parasti no preses nav vairījusies. «Es labprāt runāšu ar jebkuru presi, bet tikai pēc pusgada. Es pēdējā gada laikā esmu tik daudz runājusi ar presi, ka tagad gribu iepauzēt,» – tā savu viedokli par Dž. Dž. Džilindžera (īstajā vārdā Raimonds Rupeiks) dēku ar aktrisi Elīnu Dzelmi »VZ« pauda skaistumkopšanas salona «BBbinnija» īpašniece Ārberga. «Tas [Džilindžera attiecības] uz mani neattiecas. Uz tikšanos, varam parunāt pēc pusgada,» laipni un korekti paskaidroja Binnija.

Iespējams, minētais klusēšanas pusgads ir smalks sveiciens vīrietim, kurš ir slavens ar šāda veida izteicieniem, proti, Dž. Dž. Džilindžeram. Viņš vairākkārt paudis, ka nesarunāsies ar preses pārstāvjiem «pusgadu» vai «līdz 1. janvārim». Tiesa, šobrīd kārtējais plašākas nerunāšanas posms ir nedaudz ieildzis...

Sieva uzzināja...

Lai arī šķiršanās iemesls netiek precizēts, tas ir viegli nojaušams – režisoram uzradusies cita sieviete. Presē jau labu laiku tiek apspriests tas, ka Dž. Dž. Džilindžers un viņa sieva kopš gadu mijas dzīvo šķirti. Gluži kā ne pārāk kvalitatīvās amerikāņu kinofilmās 44 gadus vecais Džilis, kurš nekautrējas publiski izplest spārnus jaunam lidojumam, šoreiz ir kopā ar diezgan krietni par sevi jaunāko aktrisi Elīnu Dzelmi, kura jau nospēlējusi galvenās lomas trijās Dž. Dž. Džilindžera iestudētajās izrādēs un, šķiet, labprāt pretendētu uz galveno lomu arī viņa dzīvē. Interesanti, ka viena no pēdējām Dzelmes lomām bija Dž. Dž. Džilindžera režisētajā izrādē ar simbolisko nosaukumu «Ja mana sieva uzzinās...»... Par abu attiecību uzplaukumu liecina kaut vai »VZ« Dailes teātrī redzētais: pirmizrādes «Ka tavu tēti» banketā režisors ne uz mirkli nenovērsa skatienu no mobilā tālruņa, jo gaidīja īsziņu vai zvanu no Dzelmes, kurai tobrīd bija izrāde «Gaisa grābekļi».

Iemīlēties nav grēks

Līdzīgi kā Džilis, arī viņa jaunā draudzene Dzelme ir visai kolorīta personība. Nesen pozējusi kaila žurnālam «Klubs», turklāt arī intervijā viņa pauž interesantas atklāsmes. Dzelme smēķē kopš 16 gadu vecuma (arī režisors bez cigaretes zobos ir pagrūti iedomājams), «vislabprātāk dzer tīru skotu vai īru viskiju, jo tā visvieglāk kontrolēt, cik daudz izdzer, nevis kā ar kokteiļiem ar nezināmām sastāvdaļām, kad vienā brīdī saproti, ka jau ir par daudz».

Priekškaru pār savu ķermeni minētajā fotosesijā aktrise pavērusi diezgan drosmīgi, taču privātā dzīve viņai ir tabu – savas attiecības viņa nekomentē. «Man pašai gan nav ģimenes, vīra un bērnu, bet domāju, ka ģimene noteikti ir vērtība, svēta lieta. Tās ir mājas, mīlestība un atbalsts. Protams, var būt visādi attiecību modeļi, kā cilvēki izvēlas veidot savu dzīvi, tāpēc nevaru nosodīt tos, kas dzīvo citādi,» intervijā žurnālam «Klubs» saka Dzelme. «Manuprāt, mīlestība ir spēcīgākās izjūtas vai spēks, kas ir uz pasaules. Ja rodas mīlestība, esam bezspēcīgi. Mīlestība ir Dieva dāvana, un nekur nav teikts, ka nedrīksti iemīlēties vīrietī, kuram ir pieci bērni, sieva un laimīga ģimene. Ja tas notiek, tu vienkārši neko sev nevari izdarīt, jo tas ir kas svēts, tīrs.»

Sieviete ar raksturu

Laulība ar Binniju Ārbergu (34) režisoram Dž. Dž. Džilindžeram (44) bija jau ceturtā – iepriekšējā bija ar seksa romānu autori Daci Rukšāni, ilga divarpus gadus un tika šķirta 2004. gada jūlijā. Ar Binniju režisors apprecējās 2006. gada maijā.

Acīmredzot Džilim patīk raksturā stipras un patstāvīgas sievietes, jo arī Binnija noteikti nav nekāda lauku pele. Jāatgādina, ka savulaik Ārbergai bija arī perspektīvas politiķes karjera. 2002. gada nogalē viņa pat tika ievēlēta savienības «Latvijas ceļš» (LC) valdē kopā ar tādiem politikas smagsvariem kā Ivaru Godmani, Andri Bērziņu, Kārinu Pētersoni, Aiju Poču, Jāni Nagli, Juri Šmitu, Ivaru Kalvišķi, Georgu Lansmani, Māri Purgaili un citiem. Diemžēl viņas karjeru sagrāva tā saucamais skrejlapu skandāls. LC Rīgas nodaļas koordinatore Ārberga 2002. gada oktobrī tika aizturēta un pat aizvesta uz «stūra māju» saistībā ar Tautas partiju nomelnojošo pirmsvēlēšanas materiālu izplatīšanu. Vēlāk viņa parādījās bijušā Rīgas domnieka Valda Kalnozola dibinātajā un Raimonda Krūmiņa vadītajā partijā «Latvijas kalve», taču ar to Binnijas politiskās gaitas arī beidzās.

Svarīgākais