"Neatkarīgās" demolētājs slēpj seju

© f64

Ar rokudzelžiem pieķēdēts bruņotam sargam, vairāku operatīvo darbinieku pavadībā otrdien uz izmeklēšanas eksperimentu nozieguma vietā tika nogādāts aizturētais iespējamais "Neatkarīgās" redakcijas apzadzējs un demolētājs.

Kā novēroja »VZ«, neliela auguma cilvēks, kura seja bija rūpīgi nomaskēta ar jakas kapuci, iesākumā tika vadāts pa pagalmu, vispirms vedot uz rezerves izeju, pa kuru tas, visticamāk, iekļuvis redakcijas telpās, bet vēlāk nogādāts nozieguma izdarīšanas vietā – izdevniecības telpās, ēkas 5. un 4. stāvā. Izmeklēšanas eksperiments noritēja krietni ilgāk par stundu, un tā laikā izmeklētāji aizdomās turamo fotografēja, kā arī fiksēja visas darbības protokolā.

Aizdomās par «Neatkarīgās» apzagšanu tiek turēts 1984. gadā dzimis jaunietis, kurš iepriekš jau četras reizes tiesāts par zādzību. Policijas darbinieki viņu raksturojuši kā tipisku biroju apzadzēju, kurš vazājas apkārt pa darba vietām un ņem visu, kas nav piesiets. Šajā gadījumā gan veikta zādzība ar ielaušanos, par ko sods ir ievērojami bargāks. Policijai pagaidām nav izdevies atgūt SIA «Mediju nams» piederošo nozagto tehniku – monitorus, portatīvos datorus un projektoru. Pagaidām skaidrs esot viens – aizturētais ir bijis «Neatkarīgās» redakcijā, taču tas, vai viņš rosījies viens un zādzība bijusi vienīgais ielaušanās motīvs, pagaidām netiek atklāts.

Kā zināms, ielaušanās «Mediju nama» telpās notika jaunā gada pirmajās dienās. «Neatkarīgās» redakcijā un citās izdevniecības telpās tika nozagta tehnika, kā arī izsisti vairāki durvju stikli, tostarp »VZ« telpām pretī esošais.

Svarīgākais