Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

2009. gada Aizbraucēji

© F64

Krīzes radītajā emigrācijas vilnī no Latvijas aizbraukušo vidū ir arī pulciņš mūsu šovbiznesa seju, un tikai nedaudzi no viņiem atraduši darbu, kas tuvs viņu profesijai dzimtenē.

Gunāru Kalniņu aizvilina Spānija

Mūziķa Gunāra Kalniņa aizceļošana uz Spāniju mazliet pārsteidza viņa talanta cienītājus, jo neba viņš bija tas, kurš ar dziedāšanu nespētu sev maizi tēvijā nopelnīt. Kalniņa paziņas gan paklusām minēja citu, daudz romantiskāku iemeslu, proti, viņš esot devies prom kopā ar īpaši tuvu draugu, ar kuru viņu saistot tikpat īpaša tuvība. Talantīgais mūziķis Spānijas kūrortos strādā vienkāršus darbus viesnīcās, taču ir arī sagatavojis koncertprogrammu, ko svētkos varēs dzirdēt Rīgā.

Andris Kivičs Džērsijā strādā būvniecībā

Neremdināmā mīlnieka un siržu lauzēja Andra Kiviča mūzikai Latvijā vairs neatradās dzirdīgas ausis, tāpēc viņš, pasitis ģitāru padusē, devās peļņā uz Lielbritānijai piederošo Džērsijas salu. Par laimi, bijušā basketbolista Kiviča raženo augumu novērtēja arī būvdarbu vadītāji, un nu puisis čakli strādā būvniecībā. Alga esot pietiekama iztikšanai, un klāt vēl "body building" – fiziskā darbā Kivičs esot atguvis figūru kā labākajos laikos, kad vēl sportoja. Attālums gan izrādījies liktenīgs ģimenes dzīvei – nu mūziķis atkal ir brīva vīrieša statusā, tikai pievērsies nevis kārtējai modelei, bet gan Dievam.

Ladybird Londonas naktsklubos

Apetītlīgo formu un juteklisko lūpu īpašnieci popzvaigzni Ladybird, īstajā vārdā Tatjanu Šihmuratovu, tagad var satikt kādā no Londonas naktsklubiem, kur dziedātāja iztiku pelna, strādājot par fotogrāfi. Brīdī, kad noliek pie malas fototehniku, dziedātāja ļaujas tik kaislīgām dejām, ka nezinātājam varētu šķist – patiesībā viņas nodarbošanās ir vismaz gogo dejošana.

Dons un Lily meklē laimi ASV un Britu salās

Kad pirms gada perspektīvais dziedātājs Dons (Artūrs Šingirejs) pēc TV ekspedīcijas uz Indiju nolēma vēl pāris nedēļu uzkavēties kādā klosterī, viņa draugi slēdza derības – Dons kļūs par svēto vai atgriezīsies. Dons atgriezās novājējis, bet apgarots, taču tā arī vairs nespēj rast sev vietu Latvijā. Laimes meklējumos abi ar mīļoto Lily (Lindu Kalniņu) viņi šovasar sabija ASV, taču šī sapņu zeme neattaisnoja jauno cilvēku cerības. Atgriezušies dzimtenē, Dons ar Lily nu "šturmē" britu mūzikas izdevējus, naktsklubus un modeļu aģentūras.

Uz viļņa un zem tā

Košais modes dizaineru pāris Aleksandrs Bibergals un Atis Artemjevs, paskatījušies, ka Latvijā viņu talantam nav kur izvērsties, sapakoja čemodānus un devās uz ASV. Bijušais Vairas Vīķes-Freibergas ģērbējs Bibergals, pateicoties arī draudzībai ar aktrises Milas Jovovičas ģimeni, ir ielauzies aizokeāna modes aprindās, bet Artemjevs kļuvis bēdīgi slavens ar savu uzdzīvi uz paziņu rēķina.

Mācītājs Sants – bārmenis Lielbritānijā

Māris Sants – mācītājs, kas publiski atklājis savu homoseksuālo orientāciju –, sajuties nesaprasts un vajāts no ticības brāļu puses, devies uz zemi ar liberālākiem uzskatiem – Lielbritāniju. Tur, pēc vienām ziņām, viņš strādā par bārmeni, taču pats Sants apgalvo, ka esot psihoterapeits, bet varbūt divi vienā, jo abas profesijas būtībā ir ļoti tuvas. Viņš savu sāpi par pārdzīvoto dzimtenē jau paspējis paust britu izdevuma "Independent" blogā.