Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Vakara Ziņas \ No otras puses

2009. gada Ballētāji

© Vakara Ziņas

Latvju zemē ir vesela ļautiņu šķira, kas cenšas nelaist garām nevienu ballīti, lai trāpītos fotoobjektīvu tēmējumā un pēc tam sevi skatītu kādas bulvārpreses slejās.

Iemesli šādai rīcībai ir dažādi: kāds vienkārši vēlas pareklamēt sevi vai savu biznesu, kāds – "nocopēt" jaunu mīlu, kāds – vienkārši atpūsties. Presei ballētāji gan ātri apnīk, tāpēc "VZ" apzināti šoreiz savā topā neiekļāva ne silikona karalieni Aneti Sončiku, ne atraktīvo Candy, ne arhibīskapa meitu Elizabeti Vanagu, ne Aleksandras Kurusovas brigādi, ne vēl veselu lērumu "zīmēties" gribošo. Šogad tiem klāt nākuši jauni varoņi.

Ozoliņš – caur gultām uz zvaigznēm

Kas to būtu domājis, ka no kādreizējā repera Mikuča par personību izveidosies jaunais režisors Miks Ozoliņš, bet no viņa – "tusētājs" un brunču mednieks, kurš katrā pasākumā manāms ar citu meiteni pie sāniem?! Taču tieši tā ir noticis.

Pēc pašķiršanās no šarmantās un inteliģentās aktrises Agneses Zeltiņas jaunais režisors Miks Ozoliņš ir gluži kā no ķēdes norāvies – gandrīz neviens skaļāks pasākums nenotiek bez viņa līdzdalības. Tiesa, pārlapojot dzeltenās preses vēstures lappuses, jāatzīst, ka liels pārsteigums tas nav. Savulaik Ozoliņš jaunākais ceļu uz atpazīstamību un popularitāti lauza caur "fabrikanšu" Zemenes un Ellas gultām, bet vēlāk pievērsās daudz solīdākajai Agnesei Zeltiņai. Šķiet, arī šīs attiecības bija tikai reklāmas triks, un nu Ozoliņš meklē jaunus sevis apliecināšanas veidus. Kādu laiku naktsklubos izklaidējies ar gadījuma meitenēm ("Es parasti atpūšos kopā ar saviem labākajiem draugiem – puišiem; visi pārējie cilvēki, kas klubā atrodas man apkārt, ir tie, kas attiecīgajā vakarā vienkārši nejauši tur gadās," – tā to formulēja pats Ozoliņš), vēlāk jaunais režisors pievērsās "meitenēm ar vārdu", proti, tām, kuras jau izgājušas "tusēšanās" skolu pie šā aroda meistariem – basketbolistiem. Madara, Signe, Agate utt. – kura nākamā?

Feldmanei gadu starpība nav šķērslis

Pirms kāda gada kādreizējo šovu zvaigzni Ivetu Feldmani arī droši varēja pieskaitīt ballētāju ordai, taču tad viņa kļuva rāmāka un atkal pievērsās kārtīgai ģimenes dzīvei. Šogad viņa par savu pārinieku izvēlējās (vai arī otrādi) jauniņo Marku Rivu un metās uzdzīvē.

Pēc vairākām ballītēm "VZ" savās slejās uzdeva gluži loģisku jautājumu – vai Iveta Feldmane (38) un Markus Riva (22) nakšņo kopā? Abi bija kā salipuši: no jaunā dziedātāja puses šāds gājiens likās gluži loģisks (nu kuru gan interesē viņa daiļrade?!), taču no plastikas ķirurga Kaspara Feldmaņa sievas puses šāda rīcība bija grūti izskaidrojama. Oficiālais iemesls – Feldmane palīdzot jauneklim ar albuma izdošanu, turklāt viņa ar Miķeli Ļaksu (tāds ir šā censoņa īstais vārds) esot "tikai labi draugi". Ja tā, tad, protams, pasēdēšana pie kādas "skrūves" un padejošana nav nekas nosodāms.

Abramova un Mailītis vairs interesē tikai retos

Patiesībā kuriozais dejotāju pāris Viola Abramova un Rihards Mailītis pat nebūtu pelnījuši atrasties šajā topā – kādu laiku viņi vēl noturēja interesi par sevi ar neskaitāmas reizes atliktajām kāzām, bet pēc apprecēšanās ir derīgi tikai tērpu apskatam.

Lai gan Viola Abramova ar Rihardu Mailīti joprojām apmeklē dažādus pasākumus un ballīt- es – pat tādas, ar kurām viņiem it kā nebūtu nekāda sakara (piemēram, "Kombuļu" albuma prezentāciju), bulvārpresei viņi vairs nav interesanti. Tas arī saprotams – nu cik tad ilgi var aprakstīt šā pāra gaitas?!

Lepers cenšas atzīmēties

Ja aktieri parasti cenšas apmeklēt tikai savai cunftei piederīgus pasākumus, tad jaunais Teātra observatorijas aktieris Rihards Lepers ir izņēmums – viņš cenšas atzīmēties vai katrā saietā.

Vai tā būtu Eirovīzijas nacionālā atlase, "Positivus" festivāls, Aishas jaunā diska prezentācija – visur klāt būs arī aktieris Rihards Lepers, par teatrāļu pasākumiem nemaz nerunājot. Pēc pašķiršanās no draudzenes Ievas Jirgenas viņš izmēģināja arī citu uzmanības pievēršanas metodi – sabučojoties ar Candy, par pavadoni izvēloties basketbolistu mednieci Agati Kauliņu vai izrādoties jaunās draudzenes, žurnāla "FHM" modeles Elisas Niedingas sabiedrībā. Pagaidām izdodas – par latviešu Leonardo di Kaprio dēvētais puisis itin bieži parādās žurnālu slejās.

Biedriņi un Valteri pārspēj pat Šķēli

Ilgu laiku par lielāko "tusētāju" sportistu aprindās tika uzskatīts basketbolists Armands Šķēle, taču nu viņam, šķiet, no šā troņa jāšķiras – miljonārs Andris Biedriņš un brāļi Valteri viņam šogad "ielikuši" vienos vārtos jeb vienā grozā...

Pēc cienījami pavadītās sezonas okeāna otrā krastā atbraucis atvaļinājumā uz Latviju, NBA komandas Goldensteitas "Warriors" spēlētājs, miljonārs Andris Biedriņš ātri vien dzimtenē atrada sabiedrotos naktsklubu apgaitā. Sākotnēji viņš iztika ar brāļa Ulda kompāniju (starp citu, Uldim nu šāds dzīvesveids ir iepaticies, un viņš joprojām apmeklē dažādas ballītes – nu jau bez sava augumā raženā brāļa), taču vēlāk to aizvien biežāk papildināja kolēģu bijušās un pat esošās draudzenes.

Biedriņš ar ekscesiem savas ballēšanās laikā neizcēlās, bet brāļi Valteri gan ik pa laikam iekrita. Piemēram, Kristaps Valters pēc atgriešanās mājās no Eiropas čempionāta basketbolā sarīkoja kārtīgu ballīti, kurā pats "saballējās" tik ļoti, ka viņu no "Coyote Fly" telpām nācās izvadīt kluba apsargiem. Par attaisnojumu Valteram jaunākajam – šogad viņam pajuka attiecības ar sievu Signi, un acīmredzot mierinājums tika meklēts krietnā uzdzīvē.

Savulaik kārtīga uzdzīvotāja statusu bija izpelnījies arī Sandis Valters, taču viņš pēdējā laikā bija kļuvis rāmāks. Gada nogalei tuvojoties, diemžēl arī vecākais brālis neizturēja spriedzi – viņu pēc aptuveni stundu ilgas lamāšanās, spļaudīšanās un pa purnu solīšanas vai visiem kluba "Mad House" apmeklētājiem savāca un nogādāja mājās naktskluba darbinieku sazvanītais basketbolista draugs Kaspars Vecpuisis. "Nav nekādas nozīmes, kādu alkoholu dzer, galvenais ir atrast labu veceni," – šo Sanda Valtera "melnajā piektdienā" klubā izteikto frāzi varētu lietot kā devīzi visiem šā gada basketbolistu "tusiņiem".

Blondīnes medī bagātos un populāros

Ir zināms, ka pagale viena nedeg, un arī basketbolistiem diez vai klubu gaitas būtu tik interesantas, ja kompānijā vienmēr neiegadītos kāda daiļa būtne. Latvju zemē tādu ir vesela plejāde, un dažas no šīm meitenēm jau kļuvušas populārākas par pašiem sportistiem.

Par vienu no pirmajām basketbolistu štata pavadonēm kļuva šova "Latvijas princese "2008" fināliste Madara Grīnberga, kura kādreiz bija "tikai" Armanda Šķēles draudzene. Pašķiroties no Šķēles, blondīne savaldzināja kādreiz veiksmīgo tenisistu Raimondu Sprogu, pēc tam kļuva par bruneti un kādu laiku bija kopā ar "nesportistu" – "Zelta zivtiņas" varoni Oskaru (Gatis Kimonts), vēlāk bija manāma kompānijā ar šova "Sapņu līgavainis" uzvarētāju Alvi Buli, bet nu atkal ir kļuvusi blonda un brīva. Basketbolisti, uzmanieties!

No kurienes uzradās simpātiskā Agate Kauliņa, šķiet, vairs neatminas neviens. Pirmoreiz šī pieklājīgā blondīne preses slejās pavīdēja kā šķirtā Sanda Valtera jaunā draudzene, bet pēc tam atzīmējās ar to, ka spēja sev pievērst paša Andra Biedriņa simpātijas. Pēdējā laikā viņa manīta daudzu populāru personu sabiedrībā. Pēdējais no šā saraksta – Miks Ozoliņš.

Biedriņa uzmanības apliecinājumu pieņemšana Agatei uz laiku laupīja draudzību ar Katrīnu Valteri, taču nu abas, šķiet, ir izlīgušas. Iespējams, ka Valteres atmaigšana saistīta ar pašas jaunajām attiecībām (par jauno simpātiju kļuvis Liepājas ostas vides aizsardzības speciālists Kaspars Poņemeckis), kas savulaik ballītes apmeklēt kārās blondīnes ceļus atkal vedis naktsklubu (šoreiz – "Push") virzienā.