Rīgas domē glītākā – Savicka, biedējošākā – Ēlerte

© F64 Photo Agency

Pirmā Rīgas domes sēde kalpoja arī par iemeslu izvērtēt, cik glītas – vai tieši otrādi – kundzes un jaunkundzes ievēlētas pilsētas pārvaldībā. Ir arī šajā sasaukumā sava neformālā «Mis Rīgas dome».

Iesākumā šķita, ka fotoattēlā redzamā kundze ir kāda Rīgas domes darbiniece, taču, kad viņa apsēdās deputātes krēslā, jautājumi par pašu glītāko Rīgas domes deputāti atkrita kā nebijuši. Tā ir «Saskaņas centra» pārstāve Svetlana Savicka (27), savulaik bijusi Saeimas deputāta Ušakova palīdze. Viņa ir precējusies, audzina meitu, studē Baltijas starptautiskajā akadēmijā – no turienes arī pazīšanās ar Ušakovu ģimeni.

Ar lielu interesi tika gaidīta «Vienotības» mēra amata kandidātes Sarmītes Ēlertes parādīšanās domē – kā viņa sevi pieteiks? Pieteica ar ne pārāk adekvātiem jautājumiem, taču jāatzīst, ka vismaz uz savu kolēģu Olafa Pulka (jautājumi tikai jautājumu uzdošanas pēc) un Pētera Viņķeļa (ieteica Rātsnama sestajā stāvā «turēt dzīvniekus, proti, miera baložus» un gādāt, lai tiem nesanāktu tikties ar mēra Ušakova kaķiem) fona Ēlerte pagaidām neizklausījās vistracinošākā. Jā, kāpēc Ēlerte aizkulisēs bieži vien tiek apsmieta par «ķirzakas smaidu»? Spriediet paši...